Reprezentanta HyundaiNoutăți Obiectivul Hyundai Motorsport este de a incheia in puncte ultima etapa a sezonului din WRC
Noutăți - Obiectivul Hyundai Motorsport este de a incheia in puncte ultima etapa a sezonului din WRC - hyundaidibas

Obiectivul Hyundai Motorsport este de a incheia in puncte ultima etapa a sezonului din WRC

Data publicarii: 18/11/2023
Ultima actualizare: 18/11/2023

Hyundai Motorsport are un echipaj in puncte, dupa prima zi din Raliul Japoniei, etapa a 13-a, respectiv ultima din acest sezon in Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC). Dupa o zi extrem de dificila, Esapekka Lappi si Janne Ferm ocupa pozitia a saptea, dupa cele opt probe speciale desfasurate pana acum.

Pentru echipa Hyundai Shell Mobis World Rally Team, ultima etapa din acest sezon a inceput perfect, Thierry Neuville si Esapekka Lappi s-au clasat pe primele doua locuri, in timp ce Dani Sordo a avut al patrulea timp. Dupa iesirile in decor, Sordo si Neuville au abandonat, iar Lappi si Ferm, cu o abordare mult mai prudenta, au incheiat ziua in puncte.

„Dupa ziua de astazi, cel mai important este ca am reusit sa ajungem in parcul de service fara probleme. Desi, au fost multe incidente si ritmul nostru nu a fost cel mai bun, macar am ajuns in parcul de service. Vom incerca sa crestem ritmul maine si sper sa recuperam cat mai multe pozitii”,a declarat Esapekka Lappi, care a prelungit contractul cu echipa Hyundai Motorsport chiar inaintea acestei etape.

Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe au avut o evolutie buna in prima parte a zilei si dupa speciala a cincea se aflau pe locul secund la general. Pe speciala a sasea insa, echipajul belgian a iesit in decor.

„A fost o zi foarte grea pentru noi. A plouat torential, iar probele au fost teribile. Suntem obisnuiti cu aceste conditii meteo dificile, dar cred ca nu aveam niciun motiv sa ne asumam atatea riscuri, mai ales ca stiam ca vremea se va schimba in partea a doua a zilei. Din pacate, am pierdut sansa de a repeta succesul de anul trecut, dar incercam sa revenim pe probele de sambata si duminica”,a mentionat Thierry Neuville.

Dani Sordo si Cándido Carrera au fost primele victime ale ploii torentiale de vineri. Echipajul spaniol a iesit in decor pe prima proba a zilei si nu va mai putea reveni in aceasta etapa.

„Sunt foarte dezamagit dupa evolutia de astazi, dar chiar am avut parte de conditii foarte dificile. Din pacate pentru noi, acest sezon s-a incheiat aici”,a adaugat Dani Sordo.

Raliul Japoniei va continua sambata si duminica, in program fiind inca 14 probe speciale cu o lungime de peste 160 de kilometri.

„A fost o zi plina de incidente si, din pacate, nu vom putea repeta performanta de anul trecut, atunci cand am castigat aceasta etapa. Dani si Cándido au fost primii care au avut probleme si nu vor mai continua raliul, iar Thierry si Martin au iesit si ei din lupta patru probe mai tarziu. Esapekka si Janne au fost mai prudenti, dar nici ei nu sunt acolo unde ne-am fi dorit. Acum trebuie sa ne stabilim noi obiective, sper doar ca ne indreptam intr-o directie mai buna”,a declarat Cyril Abiteboul, directorul Hyundai Motorsport.

Clasament Raliul Japoniei 2023 (dupa ziua de vineri):

1

E. Evans

S. Martin

Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid

1:25:22.7

2

S. Ogier

V. Landais

Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid

+1:49.9

3

K. Rovanperä

J. Halttunen

Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid

 +2:06.6

4

A. Mikkelsen

T. Eriksen

Škoda Fabia RS          

+3:00.2

5

G. Munster

L. Louka          

Ford Puma Rally1 Hybrid

+3:05.0

6N. Gryazin
K. Aleksandrov
Škoda Fabia RS          
+3:29.6
7E. Lappi           
J. Ferm 
Hyundai i20 N Rally1 Hybrid
+3:44.3