Reprezentanta HyundaiNoutăți Hyundai a obtinut sase premii IDEA 2023, inclusiv distinctia „Gold Award” pentru N Vision 74
Noutăți - Hyundai a obtinut sase premii IDEA 2023, inclusiv distinctia „Gold Award” pentru N Vision 74 - hyundaidibas

Hyundai a obtinut sase premii IDEA 2023, inclusiv distinctia „Gold Award” pentru N Vision 74

Data publicarii: 24/08/2023
Ultima actualizare: 24/08/2023

Hyundai Motor Company a obtinut sase distinctii prestigioase, inclusiv „Gold Award”, in cadrul International Design Excellence Awards (IDEA) 2023, organizat de Industrial Design Society of America (IDSA).

Modelul fuel cell de inalta performanta - N Vision 74 a primit distinctia „Gold Award” la categoria „Automotive and Transportation”. Printre finaliste s-au numarat si IONIQ 6, GRANDEUR, noua generatie KONA, respectiv doua concepte de mobilitate Plug and Drive (PnD).

Pe langa IDEA Gold Award, N Vision 74 a obtinut, de asemenea, alte doua distinctii importante de design la nivel Mondial - iF Design Award si Red Dot Award.

Sursa de inspiratie pentru dezvoltarea N Vision 74 a fost conceptul Pony Coupe, lansat in cadrul Salonului Auto de la Torino in urma cu aproape 50 de ani (1974). N Vision 74 a fost prezentat in cadrul expozitiei Concorso d’Eleganza Villa D’Este, care a avut loc in luna mai la Lacul Como, Italia.

„N Vision 74 reprezinta un omagiu adus eforturilor noastre din trecut si o declaratie a viitorului, care transpune spiritul indraznet al conceptului Pony Coupe intr-un design futurist, materializand visul inginerilor nostri de a crea prima masina sport din Coreea”, a declarant SangYup Lee, Executive Vice President and Head of Hyundai Global Design Center. „Cu N Vision 74, ne bazam pe valorile Hyundai si consolidam identitatea marcii.”

Cu aceasta ocazie, modelele de serie - Hyundai IONIQ 6, GRANDEUR si KONA - au fost, de asemenea, recunoscute printre finaliste.

IONIQ 6 s-a remarcat prin exteriorul distinctiv, dar si prin designul armonios al habitaclului, centrat pe nevoile utilizatorului. Modelul are cel mai mic coeficient de rezistenta aerodinamica din gama Hyundai (0,21).

Juriul IDEA a apreciat si cea de-a saptea generatie GRANDEUR/ AZERA pentru designul emblematic - cu elemente stilistice inovatoare, detalii high-tech si materiale durabile utilizate la interior – care stabileste un nou standard in ceea ce priveste mobilitatea viitorului.

Noua generatie KONA se remarca prin suprafetele parametrice. In laterale, liniile caroseriei conecteaza in unghiuri precise bandoul cromat cu spoilerul, conturand intregul autovehicul. Partea din spate include, de asemenea, Seamless Horizon Lamp, precum si High-Mounted Stop Lamp, integrat perfect in bandoul cromat. Desi arhitectura celor patru versiuni disponibile (EV, HEV, ICE si N Line) este comuna, fiecare varianta are un stil futurist specific.

Printre finaliste s-au clasat si cele doua modulele Plug and Drive (PnD) Mobility & PnD L7 micro-mobility. Prezentata pentru prima data la CES 2022, platforma modulara PnD reprezinta o solutie de mobilitate completa, care combina directia inteligenta, franarea, tractiunea electrica pe roti si hardware-ul de suspensie.

PnD Mobility utilizeaza unitati partajate de tip self-driving, care pot fi rezervate si operate de la distanta prin intermediul unor dispozitive inteligente. Dispunerea inovatoare a scaunelor rotative faciliteaza accesul fara efort in/ din vehicul, deservindu-i in special pe cei cu probleme de mobilitate si pe cei varstnici, imbunatatind posibilitatile de calatorie ale acestora. Pe de alta parte, PnD L7 ofera o flexibilitate de personalizare pentru a raspunde diferitelor nevoi logistice. Unitatile sale sunt eficiente pentru condusul autonom in cadrul formatiunilor grupate, cu optiune suplimentara de condus manual cu ajutorul scaunului detasabil al conducatorului auto.

Inca din 1980, IDEA a fost considerat unul dintre cele mai importante concursuri de design din lume, alaturi de iF Design Award si Red Dot Award din Germania. In fiecare an, juriul IDEA evalueaza modele din intreaga lume, luand in considerare diferite criterii, cum ar fi: Design Innovation, Benefit to User si Benefit to Society.