Reprezentanta HyundaiNoutăți Hyundai Motorsport - trei echipaje in top cinci, dupa prima zi din Raliul Portugaliei
Noutăți - Hyundai Motorsport - trei echipaje in top cinci, dupa prima zi din Raliul Portugaliei - hyundaidibas

Hyundai Motorsport - trei echipaje in top cinci, dupa prima zi din Raliul Portugaliei

Data publicarii: 13/05/2023
Ultima actualizare: 13/05/2023

Dupa prima zi din Raliul Portugaliei, etapa a cincea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), Hyundai Motorsport are trei echipaje in top cinci, dintre care doua pe podium.

Dani Sordo si Cándido Carrera se afla pe locul secund, Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe pe al treilea, iar Esapekka Lappi si Janne Ferm pe cel de-al cincilea. Vineri, in prima zi a raliului, au fost programate opt probe speciale pe macadam, fara parc de service la jumatatea zilei.

Dani Sordo a inceput raliul cu doua clasari pe locul al doilea pe probele de dimineata si, dupa speciala a patra, a ocupat prima pozitie la general. Pilotul spaniol a incheiat ziua cu o victorie pe PS8, super speciala pe asfalt.

„A fost o zi lunga, dar productiva pentru noi. M-am simtit bine la volan si, chiar daca am facut o mica greseala, suntem inca in lupta pentru victorie. Sunt foarte multumit de ritmul pe care l-am avut, mai ales ca suntem in duel cu Rovanpera, campionul mondial. Urmeaza doua zile cu probe dificile, dar sunt increzator ca putem obtine un rezultat bun”,a declarat Dani Sordo.

Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe au avut un debut mai prudent, dar dupa PS4 au intrat in top trei. Echipajul belgian a abordat foarte echilibrat si speciala a saptea (cea pe care a iesit in decor din 2022), pe care a incheiat-o cu al doilea timp.

„A fost o zi lunga si dificila. Vom face mici schimbari si sper ca in urmatoarele doua zile sa putem ataca mai mult. Nu am avut parc de service - o provocare suplimentara pentru noi – asadar, pentru ultimele probe am utilizat un set de pneuri foarte uzat. Nu sunt foarte multumit de rezultat, dar cu siguranta vom putea creste ritmul si vom incerca sa ne imbunatatim pozitia”,a mentionat Thierry Neuville.

Echipajul finlandez a incheiat pe pozitia a cincea si este pregatit sa se implice in lupta pentru locurile de pe podium.

„Am intampinat probleme pe probele de dimineta si, in plus, am ales gresit pneurile. Pe de alta parte, avem un numar limitat de pneuri, deci nu a fost o decizie usoara. Pe probele de dupa-amiaza ne-am intrat din nou in ritm si am reusit sa recuperam din timpul pierdut. Avem o pozitie buna la start si cred ca vom avea un parcurs bun”,a mentionat Esapekka Lappi.

Sambata si duminica sunt programate inca 11 probe speciale, cu o lungime de peste 200 de kilometri, iar diferenta intre primii cinci piloti este de doar 27 s.

„Cel mai important este ca toate cele trei echipaje au ajuns in parcul de service la finalul zilei. Nu am avut probleme majore, dar au fost cateva aspecte pe care le vom imbunatati. Avem trei echipaje in top cinci, iar diferentele sunt foarte mici, asa ca vom ataca pentru a obtine prima victorie din acest sezon”,a adaugat Cyril Abiteboul, directorul Hyundai Motorsport.

Clasament Raliul Portugaliei 2023 (dupa ziua de vineri):

1K. RovanperäJ. HalttunenToyota GR Yaris Rally1
1:22:27.7
2D. Sordo
C. CarreraHyundai i20 N Rally1 Hybrid
+10.8
3T. NeuvilleM. Wydaeghe
Hyundai i20 N Rally1 Hybrid
+26.0
4P. L. Loubet
N. Gilsoul
Ford Puma Rally1 Hybrid          
+26.9
5E. Lappi           
J. Ferm
Hyundai i20 N Rally1 Hybrid
+27.3
6O. Tänak
M. JärveojaFord Puma Rally1 Hybrid
+1:04.7