Reprezentanta HyundaiNoutăți Hyundai Motorsport si Thierry Neuville au incheiat pe podium Raliul Finlandei
Noutăți - Hyundai Motorsport si Thierry Neuville au incheiat pe podium Raliul Finlandei - hyundaidibas

Hyundai Motorsport si Thierry Neuville au incheiat pe podium Raliul Finlandei

Data publicarii: 07/08/2023
Ultima actualizare: 07/08/2023
  • Echipajul Thierry Neuville/ Martijn Wydaeghe a incheiat pe locul secund, acesta fiind cel de-al saselea podium din acest sezon;
  • Teemu Suninen si Mikko Markkula s-au clasat pe pozitia a patra, la mai putin de 5 s fata de o clasare pe podium in cursa de casa.

Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Finlandei, etapa a noua din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), cu Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe pe locul secund, acesta fiind cel de-al saselea podium din acest sezon pentru echipajul belgian.

Teemu Suninen si Mikko Markkula, aflati la cea de-a doua participare cu Hyundai i20 N Rally1 Hybrid in acest sezon din WRC, a incheiat etapa de casa pe pozitia a patra.

Inca din prima zi a Raliului Finlandei, Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe au fost implicati in lupta pentru un loc pe podium, iar dupa 22 de probe speciale au incheiat pe locul secund. In plus, Thierry Neuville a obtinut in Power Stage cel de-al doilea timp, asigurand inca patru puncte suplimentare intr-una dintre cele mai rapide etape din calendar.

In urma etapei a noua din acest sezon, Thierry Neuville are 134 de puncte in clasamentul general al pilotilor si ocupa pozitia a treia, diferenta intre primii trei clasati fiind acum de doar 36 de puncte.

„Ma bucur enorm pentru ca am incheiat Raliul Finlandei pe podium, dupa o perioada de zece ani in care nu am reusit. Echipa a muncit foarte mult in ultima perioada pentru a imbunatati masina si este clar ca ne indreptam in directia buna. A fost un weekend intens, in care am avut o performanta buna. Vreau sa multumesc intregii echipe pentru acest rezultat”,a declarat Thierry Neuville.

Teemu Suninen si Mikko Markkula au fost foarte aproape de o clasare pe podium la finalul celor 22 de probe speciale pe macadam. Echipajul finlandez a incheiat toate probele din ultima zi in top trei, iar la final, diferenta fata de locul al treilea a fost mai mica de 5 s.

„Pot spune ca am obtinut un rezultat bun, dar sunt putin dezamagit pentru ca nu am incheiat pe podium. Am invatat foarte multe in aceste doua raliuri cu Hyundai i20 N Rally1 Hybrid, iar acum trebuie sa procesez toate informatiile acumulate. A fost o placere sa lucrez cu echipa Hyundai Motorsport si abia astept urmatorul raliu”,a mentionat Teemu Suninen.

Odata cu rezultatele acumulate in Finlanda, echipa Hyundai Shell Mobis World Rally Team ramane pe locul secund in clasamentul constructorilor, cu un total de 311 puncte.

„Rezultatul obtinut este bun pentru lupta din campionat, dar este evident ca trebuie sa facem mai mult. Desi a avut o evolutie semnificativa, Teemu nu s-a clasat pe podium, dar sa nu uitam ca acesta este doar cel de-al doilea raliu alaturi de noi. Stim ca aceste raliuri rapide nu sunt punctul nostru forte in ceea ce priveste autovehiculul, insa tocmai de aceea putem fi multumiti de imbunatatirile aduse din punct de vedere al vitezei, respectiv fiabilitatii. Thierry a acumulat puncte importante si vreau sa multumesc tuturor celor din echipa pentru implicare. Urmeaza o binemeritata pauza, iar eu astept cu nerabdare etapa din Grecia”,a adaugat si Cyril Abiteboul, directorul Hyundai Motorsport.

Raliul Acropolelor, etapa a zecea din Campionatul Mondial de Raliuri, se va desfasura in perioada 7 – 10 septembrie pe probele speciale de macadam din jurul orasului Lamia, in Grecia.

Clasament Raliul Finlandei 2023:

1

E. Evans

S. Martin

Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid

2:33:11.3

2

T. Neuville

M. Wydaeghe

Hyundai i20 N Rally1 Hybrid

+39.1

3

T. Katsuta

A. Johnston

Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid

+1:36.7

4

T. Suninen

M. Markkula

Hyundai i20 N Rally1 Hybrid

+1:41.0

5

J. M. Latvala

J. Hänninen

Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid

+4:09.4

6

O. Solberg

E. Edmondson

Škoda Fabia RS

+9:33.6

7

S. Pajari

E. Mälkönen

Škoda Fabia RS

+10:03.7

8

A. Fourmaux

A. Coria

Ford Fiesta Mk II

+10:37.5

9

N. Gryazin

K. Aleksandrov

Škoda Fabia RS

+11:11.5

10

A. Mikkelsen

T. Eriksen

Škoda Fabia RS

+11:35.2Clasament general constructori (dupa Raliul Finlandei) – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC):

1Toyota Gazoo Racing World Rally Team
378 puncte
2Hyundai Shell Mobis World Rally Team
311 p
3M-Sport Ford World Rally Team
205 p


Clasament general constructori (dupa Raliul Finlandei) – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC):

1K. Rovanperä170 puncte
2E. Evans
145 p
3T. Neuville
134 p
4O. Tänak
104 p
5S. Ogier
98 p
6E. Lappi
87 p
7T. Katsuta
58 p
8D. Sordo
46 p
9T. Suninen
34 p
10P.L Loubet
28 p