Reprezentanta HyundaiNoutăți Hyundai Motorsport se afla pe primul loc dupa prima zi din Raliul Sardiniei
Noutăți - Hyundai Motorsport se afla pe primul loc dupa prima zi din Raliul Sardiniei - hyundaidibas

Hyundai Motorsport se afla pe primul loc dupa prima zi din Raliul Sardiniei

Data publicarii: 03/06/2023
Ultima actualizare: 03/06/2023
  • Hyundai Motorsport are doua echipaje in top trei, dupa prima zi din Raliul Sardiniei;
  • Esapekka Lappi si Janne Ferm au trecut pe prima pozitie, dupa ultima speciala a zilei de vineri;
  • Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe se afla pe locul al treilea, in timp ce Dani Sordo si Cándido Carrera pe cel de-al 12-lea;

Dupa prima zi din Raliul Sardiniei, etapa a sasea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), echipajul Hyundai Motorsport, format din Esapekka Lappi si Janne Ferm, se afla pe prima pozitie la general, cu un avans de 0,1 s. Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe ocupa locul al treilea, dupa primele 7 probe speciale, iar Dani Sordo si Cándido Carrera pe cel de-al 12-lea, dupa ce au pierdut timp in urma unei iesiri in decor.

Esapekka Lappi si Janne Ferm au inceput etapa cu o victorie pe super speciala programata joi seara, dupa care au fost cei mai rapizi si pe speciala a treia. Echipajul finlandez a incheiat fiecare proba de vineri in top trei, iar la finalul zilei are un avantaj de 0,1 s fata de Sebastien Ogier.

„A fost o zi de supravietuire. Ultima proba a fost plina de suprize, cu multe capcane pe traseu din cauza ploii. Am riscat mult pe unele sectiuni, pentru a pastra un ritm rapid si nu a fost deloc usor. Sunt multumit de modul in care am evoluat si sper ca ziua de sambata sa fie mai buna decat a fost cea din Mexic. Cea mai importanta ramane alegerea pneurilor si dupa aceea trebuie sa mergem la fel cum am facut-o pana acum”,a declarat Esapekka Lappi.

Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe au castigat PS6 si au urcat pe locul al treilea la general.

„Avem o pozitie buna la start pentru probele care urmeaza, dar vremea imprevizibila poate da totul peste cap. Astazi am avut noroc pentru ca toti am avut parte de aceleasi conditii meteo, dar schimbarile pot interveni rapid. Am ales o strategie buna pentru ultimele trei probe si asta ne-a ajutat sa recuperam timpul pierdut in prima parte a zilei”,a mentionat Thierry Neuville.

Desi au intervenit probleme, echipajul spaniol a ajuns in parcul de service, acolo unde mecanicii au reusit sa repare masina, iar la finalul zilei se afla pe locul al 12-lea.

„A fost o zi extrem de dificila pentru noi. Din fericire, am ajuns in parcul de service, acolo unde am ajutat si noi pentru a repara cat de cat masina. Le multumesc mecanicilor nostri pentru efortul depus si mi-ar placea sa adunam cateva puncte aici. Daca va ploua foarte tare, cred ca vom fi in avantaj, tinand cont de pozitia la start, dar nu va fi usor sa recuperam diferenta existenta”, a adaugat Dani Sordo.

Sambata si duminica sunt programate inca 12 probe speciale, cu o lungime totala de 180 de kilometri, iar echipajele Hyundai Motorsport sunt pregatite sa lupte pentru victorie pana la final.

„Din punct de vedere psihologic este bine sa inchei ziua pe prima pozitie, dar ne-am mai aflat intr-o astfel de situatie si stim cat de repede pot interveni schimbari. Ne bucuram de moment, dar ramanem concentrati. Esapekka si Janne au avut o zi excelenta, iar Thierry si Martin sunt pe podium, chiar daca au intampinat unele probleme. Dani si Cándido au facut un efort fantastic pentru a ajuta mecanicii si sper sa recupereze cat mai mult din timpul pierdut. Suntem in Sardinia, iar aici chiar se poate intampla orice”,a declarat Cyril Abiteboul, directorul Hyundai Motorsport.

Clasament Raliul Sardiniei 2023 (dupa ziua de vineri):

1

E. Lappi

J. Ferm 

Hyundai i20 N Rally1 Hybrid

1:31:48.8

2

S. Ogier

V. Landais

Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid

+0.1

3

T. Neuville

M. Wydaeghe

Hyundai i20 N Rally1 Hybrid

+18.6

4

K. Rovanperä

J. Halttunen

Toyota GR Yaris Rally1

+46.1

5

T. Katsuta

A. Johnston

Toyota GR Yaris Rally1

+47.4

6

E. Evans

S. Martin

Toyota GR Yaris Rally1

+1:05.6

7

O. Tänak

M. Järveoja

Ford Puma Rally1 Hybrid

+1:09.8