Reprezentanta HyundaiNoutăți Hyundai Motorsport a obtinut inca un podium in Raliul Acropolelor
Noutăți - Hyundai Motorsport a obtinut inca un podium in Raliul Acropolelor - hyundaidibas

Hyundai Motorsport a obtinut inca un podium in Raliul Acropolelor

Data publicarii: 11/09/2023
Ultima actualizare: 11/09/2023
  • Dani Sordo si Cándido Carrera au incheiat raliul pe pozitia a treia, dupa o lupta stransa pentru locul secund pana pe ultima proba speciala;
  • Echipajul Esapekka Lappi/ Janne Ferm s-a clasat pe locul al cincilea si a obtinut un punct suplimentar in Power Stage, ultima speciala a raliului.

Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Acropolelor, etapa a zecea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), cu Dani Sordo si Cándido Carrera pe pozitia a treia in clasamentul general.

Esapekka Lappi si Janne Ferm au incheiat etapa din Grecia pe locul al cincilea, iar Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe au revenit duminica, dupa abandonul de pe speciala a zecea, atunci cand se aflau in postura de lideri, in incercarea de a mai acumula cateva puncte in aceasta etapa.

Dupa participarea in Raliul Safari, Dani Sordo si Cándido Carrera au revenit in echipa si s-au luptat pentru locul secund pana pe ultimii kilometri. In ultima zi, echipajul spaniol a castigat si o proba speciala, iar la final diferenta a fost de doar 4,2 s.

„Nu sunt foarte multumit de performanta, dar partea buna este ca am incheiat totusi pe podium. Nu cred ca puteam face mai mult, asa ca vreau sa multumesc inca o data echipei pentru aceasta oportunitate. Toata lumea incearca sa imbunatateasca peformanta acestei masini, iar eu ma voi stradui in permanenta sa obtin rezultate cat mai bune”,a declarat Dani Sordo.

Dupa ce au pierdut foarte mult timp in primele doua zile, Esapekka Lappi si Janne Ferm aveau ca scop sa incheie, cu modelul Hyundai i20 N Rally1 Hybrid, pe pozitia a cincea la general. Acest obiectiv a fost indeplinit. In plus, Lappi s-a clasat in top cinci si pe Power Stage, ceea ce inseamna un punct suplimentar la finalul raliului.

„Ma bucur pentru ca am incheiat raliul cu timpi buni pe probe. Dupa doua zile cu probleme, duminica m-am simtit foarte bine la volan si am atacat pe fiecare speciala. Chiar si asa, acesta nu a fost cel mai bun sfarsit de saptamana al nostru, dar cu siguranta vom reusi mai mult data viitoare”,a mentionat Esapekka Lappi.

Desi au plecat din Grecia fara niciun punct, Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe sunt pregatiti sa revina in forta la ultimele trei etape din acest sezon.

„Norocul nu a fost de partea noastra aici. Pana sambata am fost lideri, aveam totul sub control, masina mergea bine si am ales corect pneurile. Apoi s-a rupt suspensia si totul s-a incheiat. Cred ca aici am pierdut sansa la tilu, dar cu siguranta ne vom lupta pentru victorie in fiecare etapa ramasa din acest sezon”,a adaugat Thierry Neuville.

Dupa 10 dintre cele 13 etape programate in 2023 din Campionatul Mondial de Raliuri, echipa Hyundai Motorsport are 339 de puncte si se afla pe locul secund in clasamentul constructorilor.

„Dupa tot ce s-a intamplat, obiectivul nostru a fost de a ne asigura ca vom incheia acest raliu pe podium. Am reusit cu Dani si Cándido, dar este evident ca suntem dezamagiti de rezultatul final. Avand in vedere ca aici am obtinut cel mai bun rezultat al nostru in 2022, speram sa repetam performanta, mai ales ca masina a fost foarte competitiva. Ne-am confruntat insa cu provocarile specifice acestei etape. Cu toate acestea, am avut multe de invatat. Acum ne concentram eforturile pentru a incheia acest sezon cu rezultate cat mai bune. Pentru a deveni campioni anul viitor trebuie sa depunem toate eforturile inca de pe acum”,a adaugat Cyril Abiteboul, directorul Hyundai Motorsport.

Etapa urmatoare din WRC se va desfasura in America de Sud, intre 28 septembrie si 1 octombrie, raliul din Chile revenind in calendar pentru prima oara din 2019.

Clasament Raliul Acropolelor 2023:

1

K. Rovanperä

J. Halttunen

Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid

3:00:16.7

2

E. Evans

S. Martin

Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid

+1:31.7

3

D. Sordo

C. Carrera

Hyundai i20 N Rally1 Hybrid

+1:35.9

4

O. Tänak

M. Järveoja

Ford Puma Rally1 Hybrid          

+4:28.4

5

E. Lappi           

J. Ferm

Hyundai i20 N Rally1 Hybrid

+6:22.3

6T. KatsutaA. Johnston
Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid
+7:20.9
7A. MikkelsenT. Eriksen
Škoda Fabia RS
+9:41.0
8G. Greensmith
J. Andersson
Škoda Fabia RS          
+9:51.3
9J. Rossel
A. Dunand
Citroën C3
+11:07.0
10S. Ogier          
V. Landais
Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid
+11:43.4


Clasament general constructori (dupa Raliul Acropolelor) – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC):

1Toyota Gazoo Racing World Rally Team
430 puncte
2Hyundai Shell Mobis World Rally Team
339 p
3M-Sport Ford World Rally Team
220 p


Clasament general piloti (dupa Raliul Acropolelor) – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC):

1K. Rovanperä  
200 puncte
2E. Evans
167 p
3T. Neuville
134 p
4O. Tänak
119 p
5S. Ogier
99 p
6E. Lappi
98 p
7T. Katsuta
66 p
8D. Sordo
63 p
9T. Suninen      
34 p
10P.L Loubet
28 p