Reprezentanta HyundaiNoutăți Hyundai Motorsport - doua echipaje pe podium in Raliul Portugaliei
Noutăți - Hyundai Motorsport - doua echipaje pe podium in Raliul Portugaliei - hyundaidibas

Hyundai Motorsport - doua echipaje pe podium in Raliul Portugaliei

Data publicarii: 15/05/2023
Ultima actualizare: 15/05/2023
  • Echipajele Dani Sordo/ Cándido Carrera si Esapekka Lappi/ Janne Ferm s-au clasat pe locul al doilea, respectiv al treilea, dupa cele 19 probe speciale pe macadam;
  • Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe au ratat sansa unei clasari pe podium, dupa o problema intampinata pe prima proba desfasurata duminica.

Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Portugaliei, etapa a cincea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), cu cele trei echipaje in top cinci.

Dani Sordo si Cándido Carrera au incheiat etapa portugheza pe locul secund, acesta fiind cel de-al saptelea podium pentru echipajul spaniol in acest raliu. Esapekka Lappi si Janne Ferm au ocupat pozitia a treia, egaland astfel cea mai buna performanta a echipei in 2023. Din pacate, Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe au ratat sansa unui podium si s-au clasat pe locul al cincilea.

Dani Sordo a concurat in Raliul Portugaliei cu o casca in culorile steagului Irlandei, in memoria colegului sau de echipa, Craig Breen, dedicand rezultatul familiei acestuia.

„Sunt foarte bucuros pentru ca am incheiat pe podium, mai ales pentru ca am avut un parcurs foarte bun in acest raliu. Este un podium pentru tine, Craig! Acest rezultat i se datoreaza si vreau sa-i multumesc. A fost in gandurile mele pe tot parcursul raliului si m-a determinat sa-mi depasesc limitele. Este un podium pe care il dedic familiei lui. Ca de obicei, suporterii au fost extraordinari aici si le multumesc pentru sustinere”, a declarat Dani Sordo.

Esapekka Lappi si Janne Ferm au incheiat pentru a doua oara consecutiv pe podium in acest sezon. Echipajul finlandez a castigat doua probe speciale si a ajuns la un total de 49 de puncte in clasamentul general al pilotilor.

„Ultima zi a fost plina de actiune, dar, din pacate, au aparut unele probleme tehnice, atat la masina lui Thierry, cat si la a mea. Cu toate acestea, a fost un parcurs bun pentru noi. Este un rezultat important pentru echipa si, cu siguranta, vom putea obtine rezultate si mai bune in etapele urmatoare”, a mentionat Esapekka Lappi.

Thierry Neuville si Martin Wydaeghe au fost implicati in lupta pentru locurile de pe podium pana la startul ultimei zile din Raliul Portugaliei. In final, echipajul belgian s-a clasat pe locul al cincilea si are 68 de puncte in clasamentul general al pilotilor.

„A fost un raliu cu suisuri si coborasuri. Am depus un efort urias care, din pacate, este rasplatit cu putine puncte. Sunt dezamagit de modul in care s-a incheiat pentru noi aceasta etapa, iar acum nu vreau decat sa trec cat mai repede peste acest moment. Sper ca in Sardinia sa fie mai bine pentru noi”,a adaugat Thierry Neuville.

Dupa aceasta etapa, Hyundai Motorsport a ajuns la un total de 169 de puncte si ocupa locul secund in clasamentul general al constructorilor.

„Sincer, ma bucur ca am incheiat acest raliu dificil cu toate cele trei echipaje. Stiam ca aici se poate intampla orice si, din pacate, Thierry a fost cel cu probleme tehnice in ultima zi. Dani si Esapekka au acumulat puncte importante. Dani a obtinut acest rezultat intr-un raliu pe care il adora si in fata unor suporteri care-l sustin. Totodata, Esapekka si-a demonstrat talentul pe macadam si sunt incantat pentru ca acum face parte din familia noastra”, a declarat Cyril Abiteboul, directorul Hyundai Motorsport.

In cadrul Raliului Sardiniei - urmatoarea etapa din calendarul mondial, care se va desfasura in perioada 1 – 4 iunie - Hyundai Motorsport va participa cu echipajele Thierry Neuville/ Martijn Wydaeghe, Esapekka Lappi/ Janne Ferm si Dani Sordo/ Cándido Carrera.

Clasament Raliul Portugaliei 2023:

1K. Rovanperä
J. Halttunen
Toyota GR Yaris Rally1
3:35:11.7
2D. Sordo
C. Carrera
Hyundai i20 N Rally1 Hybrid
+54.7
3E. Lappi           
J. Ferm Hyundai i20 N Rally1 Hybrid
+1:20.3
4O. Tänak
M. Järveoja
Ford Puma Rally1 Hybrid
+2:04.1
5T. NeuvilleM. WydaegheHyundai i20 N Rally1 Hybrid+8:22.5
6G. GreensmithJ. Andersson
Škoda Fabia RS          +9:43.4
7O. Solberg
E. Edmondson
Škoda Fabia RS           +9:44.6
8A. Mikkelsen
T. Eriksen
Škoda Fabia RS+10:26.4
9Y. Rossell
A. DunandCitroën C3
+11:33.2
10T. SuninenM. Markkula
Hyundai i20 N Rally2
+12:16.3


Clasament general constructori (dupa Raliul Portugaliei) – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC):

1Toyota Gazoo Racing World Rally Team
201 puncte
2Hyundai Shell Mobis World Rally Team   
169 p 
3M-Sport Ford World Rally Team134 p


Clasament general piloti (dupa Raliul Portugaliei) – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC):

1

K. Rovanperä

98 puncte

2

O. Tänak

81 p

3

S. Ogier

69 p

4

E. Evans

69 p

5

T. Neuville

68 p

6

E. Lappi 

49 p

7

D. Sordo

36 p

8

T. Katsuta

20 p