Reprezentanta HyundaiNoutăți IONIQ 5 a obtinut distinctia „German Car of the Year 2022”
Noutăți - IONIQ 5 a obtinut distinctia „German Car of the Year 2022” - hyundaidibas

IONIQ 5 a obtinut distinctia „German Car of the Year 2022”

Data publicarii: 06/12/2021
Ultima actualizare: 06/12/2021
Hyundai IONIQ 5 a obtinut distinctia „German Car of the Year 2022” (GCOTY), in cadrul categoriei „New Energy”. In etapa finala, noul crossover 100% electric al gamei a concurat alaturi de modelele Audi E-Tron GT si Porsche 911 GT3. Juriul - format din 20 de jurnalisti din domeniul auto – a testat si a evaluat modelele participante in categoriile: „Compact”, „Premium”, „Luxury”, „New Energy” si „Performance”.

„Hyundai IONIQ 5 este mai mult decat un autovehicul electric remarcabil. Pentru noi este modelul de top al acestui an”, a declarat Jens Meiners, membru al juriului - „German Car of the Year”. „Designul unic si experienta de condus au contribuit la obtinerea unui punctaj peste medie. Din punctul nostru de vedere, tehnologia bateriei IONIQ 5 este inovatoare. A obtinut titlul „German Car of the Year 2022”, insa IONIQ 5 depaseste granitele, este un model apreciat la nivel global.”

„Aceasta distinctie obtinuta intr-un mediu atat de competitiv demonstreaza ca am reusit sa dezvoltam un autovehicul exceptional, care se remarca printre concurentii din domeniul auto la nivel european”, a declarat Michael Cole, President and CEO - Hyundai Motor Europe. „IONIQ 5 ocupa pozitia de lider in strategia noastra de electrificare, in linie cu viziunea Hyundai privind viitorul mobilitatii cu emisii zero.”

Hyundai IONIQ 5: o noua era a mobilitatii electrice IONIQ 5 este primul model electric al gamei dezvoltat pe platforma E-GMP. Clientii pot alege intre doua optiuni pentru baterie – 58 kWh sau 72,6 kWh, respectiv tractiune integrala sau tractiune spate. Versiunea cu tractiune spate si cu baterie de 72,6 kWh ofera o autonomie de pana la 481 km (conform WLTP).

IONIQ 5 ofera un sistem de incarcare ultra-rapida, fiind echipat cu infrastructura de 800 V, care permite incarcarea bateriei de la o capacitate de 10% pana la 80% in doar 18 min. Clientii pot folosi tehnologia Vehicle to Load (V2L) pentru a incarca orice dispozitiv electric in timpul deplasarii/ stationarii, cum ar fi laptop sau scuter electric.

Habitaclul IONIQ 5 ofera o mare libertate de miscare. Materialele naturale utilizate subliniaza caracterul durabil al autovehiculului. Scaunele din fata reglabile electric, ecranul tactil de 12 inchi pentru sistemul multimedia, instrumentarul digital de 12 inchi, precum si consola mobila ofera clientilor o experienta captivanta de mobilitate. In plus, capacitatea de tractare a autovehiculului este de pana la 1.600 kg.

Hyundai IONIQ 5 dispune de pachetul de 5 ani garantie fara limita de kilometri, alaturi de garantia extinsa de 8 ani sau 160.000 de km pentru bateria litiu-ion polimer de inalta tensiune.