Reprezentanta HyundaiNoutăți Hyundai Motorsport in top 10 dupa prima zi
Noutăți - Hyundai Motorsport in top 10 dupa prima zi  - hyundaidibas

Hyundai Motorsport in top 10 dupa prima zi

Data publicarii: 28/01/2022
Ultima actualizare: 28/01/2022
• Thierry Neuville/ Martijn Wydaeghe ocupa locul al patrulea, Ott Tänak/ Martin Järveoja cel de-al cincilea, iar Oliver Solberg/ Elliott Edmondson cel de-al 10-lea.

Noua era a Campionatului Mondial de Raliuri (WRC) a debutat cu Raliul Monte-Carlo, prima etapa din sezonul 2022, respectiv pentru modelele hybrid Rally1. Dupa primele opt probe speciale, programate joi si vineri, echipa Hyundai Motorsport are toate cele trei echipaje in top 10.

Dupa primele doua speciale de joi seara, Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe s-au clasat pe locul al saselea. Desi echipajul belgian a incheiat cateva probe in top trei cu modelul i20 N Rally1, la finalul zilei de vineri ocupa pozitia a patra.

„Inca mai avem multe lucruri de imbunatatit. Obiectivul principal este sa parcurgem cat mai multi kilometri cu noua masina si sa intelegem care sunt punctele noastre slabe. Trebuie sa incercam cat mai multe solutii pentru a acumula experienta si pentru a putea progresa in etapele urmatoare”, a declarat Thierry Neuville.

Ziua de vineri a fost buna pentru Ott Tänak si Martin Järveoja. Echipajul a urcat de pe pozitia a opta pana pe cea de-a cincea, la doar 8.9 s in spatele colegilor de echipa.

„Am avut un parcurs constant si acest aspect a facut diferenta. Pe cele doua probe de joi seara am avut mai multe probleme, dar echipa a reusit sa rezolve o mare parte dintre ele. Pe specialele unde aderenta este mare nu putem sa facem nimic, dar pe probele mai alunecoase putem sa mentinem un ritm bun. Suntem in etapa in care acumulam experienta si incercam sa intelegem modul de functionare al masinii si sa identificam solutii pentru imbunatatire”, a mentionat Ott Tänak.

Aflati la cel de-al treilea raliu pentru Hyundai Motorsport, Oliver Solberg si Elliott Edmondson au avut mai multe probleme pe specialele de vineri dimineata, insa s-au clasat pe pozitia a 10-a in clasamentul provizoriu, cu noua probe speciale ramase in program.

„A fost o zi in care am acumulat informatii importante despre masina, sunt multumit de parcurs. Stim ce trebuie sa facem si suntem foarte motivati sa continuam ceea ce am inceput aici”, a declarat Oliver Solberg.

Sambata si duminica - in ultimele doua zile din Raliul Monte-Carlo - sunt programate inca noua probe speciale, cu o lungime totala de aprox. 160 km.

„Am facut eforturi uriase pentru a avea trei masini la startul acestei etape. In plus, dupa ziua de vineri, toate cele trei echipaje sunt in top zece. Stim ca mai avem multe lucruri de imbunatatit, dar aceasta este doar prima etapa din 2022. Avem reguli noi, o masina noua, asa ca invatam in permanenta. Obiectivul nostru este sa identificam cat mai multe dintre problemele pe care le avem si sa gasim solutii pentru ele. Trebuie sa parcurgem cat mai multi kilometri, iar daca inchei la Monte-Carlo sunt sanse sa obtii si un rezultat bun”, a adaugat si Julien Moncet, directorul echipei.

Raliul Monte-Carlo 2022 (dupa prima zi):

1 S. Loeb I. Galmiche Ford Puma Rally1 1:22:49.0
2 S. Ogier B. Veillas Toyota GR Yaris Rally1 +9.9
3 E. Evans S. Martin Toyota GR Yaris Rally1 +22.0
4 T. Neuville M. Wydaeghe Hyundai i20 N Rally1 +47.8
5 O. Tänak M. Järveoja Hyundai i20 N Rally1 +56.7
6 C. Breen P. Nagle Ford Puma Rally1 +59.2
7 G. Greensmith J. Andersson Ford Puma Rally1 +1:08.4
8 T. Katsuta A. Johnston Toyota GR Yaris Rally1 +1:35.9
9 K. Rovanperä J. Halttunen Toyota GR Yaris Rally1 +2:12.8
10 O. Solberg E. Edmondson Hyundai i20 N Rally1 +2:22.9