Reprezentanta HyundaiNoutăți Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Safari cu doua echipaje in top 10
Noutăți - Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Safari cu doua echipaje in top 10 - hyundaidibas

Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Safari cu doua echipaje in top 10

Data publicarii: 26/06/2023
Ultima actualizare: 26/06/2023
  • Dani Sordo si Cándido Carrera s-au clasat pe pozitia a cincea, iar Thierry Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe pe cea de-a opta la general;
  • Dupa sapte etape desfasurate in 2023, Hyundai Motorsport se afla pe locul secund atat in clasamentul general al constructorilor, cat si in clasamentul general al pilotilor cu Thierry Neuville.

Hyundai Motorsport a incheiat Raliul Safari, etapa a saptea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), cu doua echipaje in top zece. Dani Sordo si Cándido Carrera au fost pe locul al cincilea la general si au acumulat puncte importante in clasamentul constructorilor.

Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe au revenit pe probe dupa abandonul de vineri - in sistem super rally - si au incheiat un raliu extrem de dificil pe pozitia a opta, cu maximum de puncte in power stage. Colegii lor de echipa, Esapekka Lappi si Janne Ferm au avut probleme sambata, insa au revenit si ei in super rally si au obtinut un punct in power stage.

Dani Sordo si Cándido Carrera au avut un parcurs constant si au incheiat cel mai dificil raliu din calendar fara probleme tehnice.

„A fost un raliu foarte dificil, dar am obtinut cateva puncte. In final, situatia nu a fost atat de dezavantajoasa pe cat ar fi putut sa fie, insa aveam asteptari mai mari. In ultima parte nu am mai riscat nimic si ne-am concentrat doar sa ajungem la sosire. In aceste conditii ma bucur pentru ca am ajuns la final”,a declarat Dani Sordo.

Dupa o serie de probleme, Thierry Neuville si Martijn Wydaeghe au incheiat etapa din Kenya in forta si au obtinut maximum de puncte in Power Stage.

„Din pacate, nici anul acesta nu am reusit sa obtinem un rezultat bun in Raliul Safari. A fost o etapa foarte dificila si imi pare rau pentru ca nu am putut face mai mult. Acest rezultat nu ne ajuta deloc in lupta pentru titlurile mondiale, dar acum nu mai putem schimba nimic. Macar am incheiat in forta si am luat cele cinci puncte din power stage, clasandu-ne pe pozitia a opta la general. Mai mult de atat nu puteam face astazi, asa ca am incheiat cumva intr-o nota pozitiva”,a mentionat Thierry Neuville.

Esapekka Lappi si Janne Ferm au fost nevoiti sa abandoneze sambata, din cauza unor probleme la transmisie, iar duminica au revenit pe probe in sistem super rally. Efortul lor a fost recompensat cu un punct obtinut dupa ce au incheiat ultima speciala a raliului cu cel de-al cincilea timp.

„A fost interesant din mai multe perspective. Desi nu am obtinut rezultatul dorit, sunt multumit de ritmul pe care l-am avut atunci cand masina nu a avut probleme. Este prima mea participare in acest raliu si am fost mereu implicat in lupta pentru un loc pe podium, pana in momentul in care am abandonat. Punctul din power stage mai salveaza putin ceea ce s-a intamplat, dar pot spune ca pentru mine a fost o experienta pozitiva”, a declarat Esapekka Lappi.

Pana la urmatoarea etapa din calendar - Raliul Estoniei va exista o pauza de patru saptamani in care echipa se va pregati mai bine pentru a doua jumatate a sezonului 2023.

„Suntem dezamagiti din cauza acestui rezultat. Este un eveniment pe care lumea raliurilor il iubeste, dar care pentru noi este unul plin de ghinion. Am avut o serie de probleme tehnice care ne-au scos din lupta pentru locurile de pe podium si imi pare foarte rau ca Esapekka si Thierry nu au reusit sa obtina mai multe puncte. Dani a salvat cumva situatia, dar nu a fost un raliu bun pentru noi. Trebuie sa incercam sa rezolvam toate problemele, pentru a fi mai puternici in a doua parte a sezonului”, a adaugat Cyril Abiteboul, directorul Hyundai Motorsport.

Raliul Estoniei, urmatoarea etapa din Campionatul Mondial de Raliuri, este programata in perioada 20 – 23 iulie.

1S. Ogier
V. Landais
Toyota GR Yaris Rally1 Hybrid
3:30:42.5
2K. Rovanperä
J. HalttunenToyota GR Yaris Rally1
+6.7
3E. Evans
S. Martin
Toyota GR Yaris Rally1
+2:58.5
4T. Katsuta
A. Johnston
Toyota GR Yaris Rally1
+3:23.8
5D. Sordo
C. Carrera
Hyundai i20 N Rally1 Hybrid
+5:05.4
6O. Tänak
M. Järveoja
Ford Puma Rally1 Hybrid
+9:14.4
7P. L. Loubet
N. Gilsoul
Ford Puma Rally1 Hybrid
+16:15.7
8T. Neuville
M. Wydaeghe   
Hyundai i20 N Rally1 Hybrid+24:47.0
9K. Kajetanowicz
M. Szczepaniak
Škoda Fabia Evo          
+ 26:33.4
10E. CaisP. Těšínský
Škoda Fabia Evo          
+ 27:04.0


Clasament general constructori (dupa Raliul Safari) – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC):

1Toyota Gazoo Racing World Rally Team
283 puncte
2Hyundai Shell Mobis World Rally Team   
241 p 
3M-Sport Ford World Rally Team174 p


Clasament general piloti (dupa Raliul Safari) – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC):

1

K. Rovanperä

139 puncte

2

T. Neuville

102 p

3

E. Evans

98 p

4

O. Tänak

97 p

5

S. Ogier          

97 p

6

E. Lappi 

68 p

7

D. Sordo

46 p

8

T. Katsuta

35 p