Reprezentanta HyundaiNoutăți Hyundai IONIQ 6 a castigat „World Car of the Year”, „World Electric Vehicle” si „World Car Design of the Year”
Noutăți - Hyundai IONIQ 6 a castigat „World Car of the Year”, „World Electric Vehicle” si „World Car Design of the Year” - hyundaidibas

Hyundai IONIQ 6 a castigat „World Car of the Year”, „World Electric Vehicle” si „World Car Design of the Year”

Data publicarii: 24/05/2023
Ultima actualizare: 24/05/2023
  • IONIQ 6 - Electrified Streamliner este cel de-al doilea model al gamei IONIQ care castiga World Car Awards, dupa tripla victorie obtinuta de IONIQ 5 in anul 2022;
  • IONIQ 6 ofera un sistem de incarcare ultra-rapida, o autonomie de 614 km (WLTP) si dispune de tehnologia Vehicle-to-Load;
  • In calitate de furnizor de solutii inteligente de mobilitate, obiectivul Hyundai este de a lansa 17 modele electrice pana in 2030. Hyundai IONIQ 6 - Electrified Streamliner a castigat: „World Car of the Year”, „World Electric Vehicle” si „World Car Design of the Year”. Rezultatele World Car Awards 2023 au fost dezvaluite in cadrul unei ceremonii care s-a desfasurat astazi la New York International Auto Show.

Juriul - format din 100 de jurnalisti auto din 32 de tari - a apreciat IONIQ 6 pentru designul aerodinamic si pentru autonomia 100% electrica, fiind selectat dintre trei modele finaliste, lansate in anul 2022. Aceasta este cea de-a doua distinctie consecutiva pentru Hyundai in cadrul World Car Awards. Anul trecut, IONIQ 5 a fost desemnat castigator pentru aceleasi trei categorii.

„Suntem incantati sa primim - pentru al doilea an consecutiv - aceasta prestigiosa distinctie, care reflecta talentul si efortul echipei Hyundai Motor Company de a aduce pe piata vehicule electrice precum IONIQ 6”, a declarat Jaehoon Chang, President & CEO - Hyundai Motor Company. „Acest premiu consolideaza angajamentul producatorului de a deveni un lider global in mobilitatea electrificata si contribuie la accelerarea eforturilor Hyundai in calitate de furnizor de solutii inteligente de mobilitate.”

IONIQ 6 este cel de-al doilea model al gamei IONIQ. Dezvoltat pe platforma Hyundai E-GMP, autovehiculul beneficiaza de un sistem de incarcare ultra-rapida (infrastructura de 800 V permite incarcarea bateriei de la 10% pana la 80% in doar 18 min) si de un interior spatios.

Coeficientul de 0,21 este cel mai mic din gama Hyundai si unul dintre cele mai reduse din industrie. Conform WLTP, IONIQ 6 ofera o autonomie de 614 km. In versiunea de echipare cu tractiune 2WD si cu jante de 18 inchi, consumul de energie este de 13,9 kWh/100 km (WLTP).

Printre caracteristicile IONIQ 6 se numara: tehnologia Vehicle-to-Load (V2L), sistemele de asistenta pentru conducatorul auto, tehnologiile avansate pentru conectivitate, actualizarile over-the-air (OTA). IONIQ 6 dispune de un interior ergonomic, datorita ampatamentului de 2.950 mm. Sistemul Dual Color Ambient Lighting, functia EV Performance Tune-up si tehnologia Electric Active Sound Design (e-ASD) contribuie la imbunatatirea experientei conducatorului auto.

Totodata, anul acesta, titlul „World Car Person of the Year 2023” a fost obtinut de catre SangYup Lee - Executive Vice President and Head of Hyundai Global Design Center. Juriul i-a acordat aceasta distinctie pentru contributia la dezvoltarea celor mai inovatoare autovehicule si modele concept dezvaluite in 2022, inclusiv Hyundai IONIQ 6, noul KONA si N Vision 74.

In ultimele luni, IONIQ 6 a primit distinctii internationale prestigioase, cum ar fi: „Saloon of the Year” - GQ Car Awards 2023, „New Car of the Year” - Le Guide de l’auto, dar si calificativul maxim de cinci stele la testele Euro NCAP, respectiv titlul „Best in Class” in cadrul categoriei „Large Family Car”.

Premiile castigate contribuie la accelerarea strategiei de electrificare Hyundai pentru a deveni cel mai mare producator de vehicule electrice din lume. Obiectivul Hyundai este de a lansa 17 modele electrice pana in 2030 si de a maximiza vanzarile anuale globale de autovehicule electrice pana la 1,87 milioane de unitati.