Reprezentanta HyundaiNoutăți Hyundai primele imagini cu interiorul modelului IONIQ 5
Noutăți - Hyundai primele imagini cu interiorul modelului IONIQ 5 - hyundaidibas

Hyundai primele imagini cu interiorul modelului IONIQ 5

Data publicarii: 16/02/2021
Ultima actualizare: 16/02/2021
  • Hyundai dezvaluie noi detalii despre IONIQ 5. Modelul prezinta un interior spatios si functional. Materialele ecologice utilizate reflecta stilul de viata al clientilor, care acorda o atentie deosebita solutiilor de mobilitate sustenabila, pentru imbunatatirea experientei de condus. Premiera mondiala va avea loc marti, 23 februarie 2021, in cadrul unui eveniment online.
  • „IONIQ 5 reprezinta o declaratie de design - o viziune asupra avantajelor de care vor beneficia clientii in noua era EV”, a declarat SangYup Lee, Senior Vice President and Head of Hyundai Global Design Center. „Datorita ampatamentului lung, interiorul a fost proiectat ca un loc special pentru relaxare, casa ta atunci cand nu esti acasa.”
IONIQ 5 este primul model electric al gamei care utilizeaza platforma globala modulara Hyundai (E-GMP). Datorita modului de amplasare a bateriei (sub podeaua autovehiculului), arhitectura E-GMP asigura un ampatament lung, contribuind la maximizarea spatiului interior. Suprafata plana permite crearea unui spatiu deschis, cu multiple posibilitati de configurare, pentru confortul pasagerilor si pentru transportul bagajelor.
Conducatorul auto si pasagerii pot intra/ iesi cu usurinta in/ din cabina pe orice parte, chiar daca autovehiculul este parcat intr-un loc ingust, deoarece podeaua plata permite culisarea consolei centrale inainte/ inapoi. Consola centrala a fost reinterpretata, pentru a deveni mai mult decat un compartiment static de depozitare. Noul concept „Universal Island” devine astfel piesa principala din habitaclu.
IONIQ 5 este echipat cu scaune fata reglabile electric. In plus, pasagerii aflati pe cel de-al doilea rand se pot bucura de spatiu generos, pentru o calatorie cat mai confortabila.
Sustenabilitatea a reprezentat mereu o sursa de inspiratie pentru Hyundai, asadar, pentru dezvoltarea modelului IONIQ 5 au fost utilizate materiale ecologice. Pentru tapiteria scaunelor a fost folosita o piele prelucrata ecologic si tratata cu extracte din ulei de in. Celelalte suprafete din habitaclu sunt acoperite cu material textil realizat din fibre sustenabile, cum ar fi: componente bio din trestie de zahar, fire din lana etc. De asemenea, pentru plansa de bord, butoane, volan si pentru panourile usilor a fost folosita vopsea bio poliuretanica, realizata din uleiuri de flori de rapita si de porumb.