Reprezentanta HyundaiBlog Mașini pentru femei - Informații utile pentru o alegere potrivită necesităților
Blog - Mașini pentru femei - Informații utile pentru o alegere potrivită necesităților - hyundaidibas

Mașini pentru femei - Informații utile pentru o alegere potrivită necesităților

Data publicarii: 24/08/2023
Ultima actualizare: 24/08/2023

Autoturismul a devenit un prieten de nădejde al oamenilor moderni, aceștia nemaiputând să-și imagineze existența fără vehicule, fie că merg la serviciu, să plătească facturile sau la cumpărături, fie în concediu sau în oraș. Piața abundă de modele de mașini diferite, astfel încât alegerea celui potrivit ar putea părea la prima vedere destul de dificilă de realizat, mai ales atunci când este vorba despre a găsi un autovehicul perfect pentru sexul feminin.

Femeile sunt extrem de atente la acest aspect, deoarece autoturismul trebuie neapărat să le satisfacă necesitățile. Doamnele și domnișoarele vor să aibă o mașină confortabilă, un mijloc de transport care să le ușureze nespus viața, să dețină tehnologii de ultimă oră, care să le ajute atunci când conduc pe șosele.

Specialiștii consideră că cea mai bună mașină pentru femei este cea care oferă încredere și experiențe plăcute. Articolul de mai jos vine în întâmpinarea necesităților doamnelor și domnișoarelor de a alege un autoturism adecvat, pe gustul lor, aducând informații utile despre caracteristicile pe care trebuie să le aibă și despre avantajele pe care trebuie să le ofere.

În plus, se vor descoperi în rândurile de mai jos ce tipuri de mașini sunt potrivite pentru femei, care sunt criteriile de ținut cont în alegerea modelului corespunzător necesităților, precum și un top al celor mai populare autoturisme ce sunt cumpărate și apreciate de femei.

Mașinile pentru femei - Informații generale

Mașini pentru femei

Mașina de femei este un concept care se referă la acel autoturism ce se pretează gusturilor și nevoilor reprezentantelor sexului feminin. În general, aceste tipuri de automobile sunt de dimensiuni mici, destinate traficului urban, însă, există doamne și domnișoare care sunt atrase și de mașini mai puternice, ce oferă spațiu și versatilitate. Alegerea unui astfel de vehicul potrivit pentru fete trebuie să se facă după o informare corectă cu privire la oferta foarte vastă de pe piață.

Caracteristicile unei mașini pentru femei


Expresia ”mașină pentru femei” poate fi considerată un concept relativ, deoarece caracteristicile acestui vehicul nu sunt potrivite doar reprezentantelor sexului frumos. Gusturile nu se discută, de regulă, iar specialiștii sunt de părere că se pot remarca unele caracteristici care ar putea să fie considerate mai atrăgătoare de către femei.

Damele sunt atrase de frumos, de partea estetică, așa că se vor uita, cu siguranță, după formele mașinii, dacă aceasta are sau nu culoarea preferată de ele sau dacă finisajele exterioare sunt cele potrivite. Bărbații, pe de altă parte, sunt preocupați mai mult de aspectele tehnice și de puterea motorului.

S-a încetățenit ideea că femeile preferă mașinile mici, care să le ușureze parcurgerea traficului infernal din orașe sau care să le permită să le manevreze rapid când le parchează. Într-adevăr, multe dintre doamne se gândesc la acest aspect înainte de a face achiziția, dar există și alte cliente care nu se dau în lături să conducă un SUV, de exemplu.

O mașină confortabilă, cu scaune comode, reglabile pe înălțime și cu sprijin lombar va fi mult mai atractivă decât orice alt autovehicul, mai ales pentru femeile care petrec foarte mult timp în interior. Un aspect extrem de important este legat de prezența sistemului de climatizare, care reușește cu succes să ofere temperatura potrivită, în funcție de anotimp.

O mașină bună pentru femei trebuie să aibă un număr adecvat de airbag-uri, să fie dotată cu sisteme moderne de protecție. În general, acestea sunt mult mai atente în trafic și sunt extrem de responsabile la volan. Printre sistemele ce se vor regăsi pentru o mașină adecvată lor se numără asistența la frânarea de urgență, asistență la menținerea benzii de rulare sau la coliziune frontală.

De menționat este faptul că femeile preferă o mașină spațioasă în interior, care să le ofere loc suficient pentru bagaje, pentru prieteni sau pentru familie, ideală pentru a putea fi folosită chiar în vacanță, pe distanțe lungi. În ultima vreme, una dintre cerințele doamnelor este ca mașina să aibă conectivitate simplă cu dispozitivele mobile. Multe dintre ele preferă să vorbească la telefon cu amicii în timp ce conduc, să asculte muzică sau să găsească rapid și ușor drumul prin oraș cu ajutorul opțiunilor de navigație.

Avantajele mașinilor pentru femei


Mașinile pentru femei au, cu siguranță, o mulțime de avantaje care le fac să devină o alegere potrivită:

 • pot oferi plăcere vizuală celor care le privesc;
 • aduc în prim plan personalitatea proprietarei și gustul desăvârșit în materie de automobile;
 • oferă posibilitatea de a se deplasa rapid prin oraș;
 • sunt simplu de parcat;
 • nu consumă foarte mult combustibil, femeile fiind mult mai atente la acest aspect decât bărbații;
 • au caracteristici de siguranță avansate;
 • oferă independență și mobilitate;
 • contribuie la creșterea siguranței personale, femeile nemaifiind nevoite să se deplaseze pe jos sau cu mijlocul de transport în comun și să facă față unor posibile situații neplăcute;
 • permit planificarea și organizarea mai ușoară a activităților unei doamne;
 • pot fi esențiale pentru succesul în carieră.

Tipuri de mașini pentru femei și criteriile de care se va ține cont în alegerea lor

Mașini pentru femei

Înainte de a face achiziția propriu-zisă, doamnele trebuie să știe că în comerț există câteva tipuri de mașini foarte populare în rândul femeilor. După ce vor consulta oferta bogată vor lua în considerare sfaturile specialiștilor, precum și unele criterii importante, fără de care investiția ar putea să nu fie considerată cea mai bună.

Tipuri de mașini de femei


Printre tipurile de mașini ce sunt preferate de doamne se numără:

 • Mașinile de oraș, pentru că sunt de dimensiuni mici, ușor de manevrat și de parcat, iar consumul de combustibil este redus;
 • Mașinile potrivite pentru zona rurală, cu dimensiuni mari, foarte încăpătoare, ce pot să abordeze diferite tipuri de terenuri, unele dintre ele chiar foarte dificile;
 • Mașinile de tip sport pentru senzația de independență totală, de adrenalină și aventură și pentru un stil de viață foarte activ;
 • Mașinile electrice, ce au un consum redus și protejează mediul înconjurător;
 • Mașinile de familie pentru spațiul suplimentar, ce oferă loc suficient pentru toți membrii familiei, dar și pentru bagajele acestora.

Criteriile de care se va ține cont în alegerea unei mașini bune pentru femei


Cumpărarea unei mașini presupune o investiție mare pentru majoritatea, așa că este nevoie de atenție sporită în acest sens. Oferta de pe piață este vastă și acest lucru ar putea fi considerat un impediment în descoperirea autoturismului potrivit. Pentru a face cea mai bună alegere trebuie să se țină cont de următoarele criterii esențiale:

 • Scopul. Acest aspect este important, deoarece va spune exact cât timp își petrece în mașină femeia. Dacă este o mașină de serviciu, ce va fi utilizată zilnic, atunci trebuie să fie confortabilă, ușor de condus prin traficul aglomerat. Dacă autoturismul pentry femei este destinat doar pentru călătorii ocazionale sau pentru a pleca în vacanțe, atunci va fi nevoie de o mașină de dimensiuni mai mari, potrivită pentru a duce bagaje voluminoase;

 • Caracteristici și tehnologie. Unele modele sunt dotate cu anumite caracteristici tehnice, altele cu sisteme de protecție suplimentare sau cu tehnologii de ultimă oră. În plus, unele opțiuni sunt preferate de unele femei în detrimentul altora;

 • Spațiul. Dimensiunile mașinii contează foarte mult, mai ales dacă este vorba despre o femeie căsătorită, care are și copii. Trebuie să aibă în vedere cât de spațios să fie interiorul, dacă mașina are sau nu portbagaj încăpător, potrivit pentru un volum mare de bagaje etc.;

 • Stilul. Deși pentru bărbați este un criteriu puțin luat în seamă, femeile au tendința să accesorizeze mașina personalității proprii. Designul mașinilor de fete trebuie să le placă, să li se potrivească și să impresioneze;

 • Prețul. Înainte de a face achiziția este bine să se facă comparație între prețurile diferitelor modele de mașini pentru femei. Este bine să se țină cont și de buget, deoarece este mai indicat să se aibă în vedere încă de la început mașinile care se încadrează în limita financiară a proprietarei. Acest lucru o scutește de a se îngloba în datorii pe viitor.

Top autoturisme Hyundai pentru femei – Cele mai populare modele de mașini pentru femei


Printre mașinile preferate de doamne și domnișoare se numără cele aparținând brandului Hyundai, care a apărut în 1967, în Coreea de Sud. Reputația mărcii le-a cucerit pe reprezentantele sexului feminin. Câteva avantaje ale autoturismelor puse în vânzare sunt: calitate, fiabilitate, performanțe superioare, gama largă de modele de mașini Hyundai, tehnologiile avansate și designul atractiv.

Mașini pentru femei Mașini pentru femei Mașini pentru femei
Produs Hyundai i30 Hyundai Kona Hyundai Tucson
Caracteristici Dispune de o gamă diversificată de motorizări
Are suport pentru încărcare wireless prin inducție
Grila frontală este de mari dimensiuni, cu un design de tip 3D
Farurile au formă alungită și tehnologie MFR LED
Display-ul are 7 inch
Are numeroase sisteme încorporate, precum LVDA (avertizare la deplasarea autovehiculului din față)
Are senzor la parcarea cu spatele, cameră video pentru marșarier, sistem automat de climatizare, sistem de navigație
Kona are interior spațios, aspect futurist, încorporând diferite tehnologii moderne
Are două porturi USB de tip C (dintre care unul pentru date), dar și sistem de încărcare wireless, respectiv o priză frontală de 12V
Are un ampatament mai mare cu 60 mm (spațiul pentru picioare extins cu 77mm, respectiv cu 11 mm pentru cap)
În spate, 1.402 mm este spațiul pentru umeri (cel mai mare din clasa sa) Portbagajul are o capacitate de 407 litri
Se poate opta pentru versiunea hybrid sau pentru cea electrică
Este cu 40mm mai lungă decât varianta anterioară
Display-ul are 8 inch
Modelul are o caroserie mai mare și mai amplă
Are capotă alungită, console scurte, ampatament întins, jante din aliaj de 19 inch (disponibile opțional)
Este mai lung cu 20 mm și mai lat cu 15 mm decât versiunea anterioară
Are funcție walk in, tehnologie Multiair Mode, sistem HDA, LFA, 7 airbag-uri
Modelul are profil sportiv
Sunt integrate lumini parametrice
Luminile ambientale sunt amplasate în partea inferioară a consolei
Există 64 de culori și 10 niveluri de luminozitate
Portbagajul are un volum de 620 de litri cu scaunele ridicate
PRO Dimensiunile și aspectul deosebit fac ca noul i30 să fie considerat mașina preferată de femeile care vor să se strecoare rapid în traficul din oraș
Are un design elegant
Oferă abonamentul gratuit pe o perioadă de cinci ani pentru serviciile LIVE Hyundai
Tapițeria poate fi personalizată după dorințele proprietarei
Materialele folosite sunt de calitate
Integrează cele mai recente sisteme pentru siguranță: sistem de asistență la menținerea benzii de rulare (LFA), sistem de asistență la coliziune frontală (FCA) cu detectare pietoni, sistem de monitorizare a unghiului mort (BCA)
Vine cu sisteme avansate de conectivitate
Are un aspect elegant datorită liniilor ascuțite
Oferă o conectivitate avansată
Contribuie la reducerea emisiilor
Are plafon în două tonuri, culorile caroseriei putând fi combinate cu acesta
Oferă siguranță sporită șoferului, pasagerilor și celorlalți participanți la trafic
Varianta electrică are o autonomie de 484 km
Cuprinde numeroase tehnologii avansate, ideale pentru un stil de viață activ
Are spațiu generos pentru bagaje și pentru pasageri
Este dotat cu diferite tipuri de sisteme de asistență pentru conducătorul auto
Are pilot automat inteligent
Înălțimea scaunelor din față poate fi ajustată în funcție de dorințe
Are cinci ani garanție fără limită de kilometri
Are design revoluționar și performanțe electrizante
Dispune de tehnologii avansate
Are o gamă variată de sisteme de propulsie electrificată
Modelul are un aer futurist
Oferă siguranță și asistență conducătorului auto
Finisajul cromat al grilei se metamorfozează în forme similare pietrelor prețioase și imprimă o alura spectaculoasa elementelor aerodinamice
Scaunul pasagerului poate să fie rabat printr-o simplă apăsare de buton
Habitaclul este elegant
Are sisteme actualizate de tehnologie
Spațiul pentru bagaje poate fi reconfigurat lejer
Modelul utilizează tehnologia radar
Contra Dimensiunile portbagajului sunt limitate Nu are tracțiune integrală Prețul este mai mare
Vezi AICI pret Vezi AICI pret Vezi AICI pret

În concluzie, alegerea mașinii potrivite pentru doamne și domnișoare depinde foarte mult de preferințele personale. Totuși, înainte de a face achiziția trebuie să se țină cont de sfaturile specialiștilor în ceea ce privește cele mai bune mașini pentru o femeie sau ale persoanelor care s-au declarat mulțumite de modelele recomandate pentru femei.Surse foto: unsplash.com, hyundaidibas.ro