Reprezentanta HyundaiBlog Hyundai Tucson - date tehnice, istoric, motorizări și exploatare
Blog - Hyundai Tucson - date tehnice, istoric, motorizări și exploatare - hyundaidibas

Hyundai Tucson - date tehnice, istoric, motorizări și exploatare

Data publicarii: 17/11/2023
Ultima actualizare: 17/11/2023

Hyundai este un producător de autoturisme care are o istorie bogată pe piața mondială. Originară din Coreea de Sud, compania a fost înființată în 1967 la Seul și s-a extins în întreaga lume. Hyundai nu produce doar autoturisme, fiind un brand specializat și în producerea de electronice, electrocasnice și alte aparate. Însă mașinile sunt cel mai reprezentativ produs pentru Hyundai, iar calitatea și fiabilitatea lor sunt elementele prin care compania sud-coreeană s-a făcut cunoscută în întreaga lume.

Compania asiatică produce o gamă foarte largă de mașini, versatilitatea modelelor sale fiind printre principalele avantaje competitive pe care le are pe piață. Hyundai produce autoturisme din mai multe categorii, iar modelul Tucson este unul reprezentativ pentru zona de mașini 4x4. Mașinile Tucson sunt modele Hyundai foarte apreciate, cu o istorie vastă pe piață și o evoluție care a impresionat chiar și cei mai pretențioși dintre critici. În continuare, poți afla cele mai importante detalii despre Hyundai Tucson, date tehnice relevante, istoricul mașinii și condițiile recomandate de exploatare.

Hyundai Tucson - date tehnice, istoric + motorizări

Parte din categoria autoturismelor tip SUV compact sau crossover, Hyundai Tucson este o mașină care a fost lansată pentru prima dată pe piață în 2004. Sud-coreenii care au produs această mașină au dorit să ofere clienților, de la bun început, o alternativă de SUV compact care să îmbine performanțele înalte cu design-ul elegant. Iată un scurt istoric al modelului Hyundai Tucson.

Generația 1 (2004-2009) - prima generație de Tucson a fost cea a modelului introdus în 2004 și lansat pe piața largă în 2005. Modelul avea mai multe opțiuni de transmisii și motoare și s-a axat pe performanță.

Generația 2 (2010-2015) - a doua generație Tucson a îmbunătățit elemente referitoare la design și la dotările interioare. La fel ca prima generație, a fost disponibilă în mai multe variante de motoare, toate eficiente din punct de vedere al consumului de carburant. A adus și plusuri la nivelul sistemelor de siguranță.

Generația 3 (2016-2020) - cea de-a treia generație Tucson a venit cu un design spectaculos, cu linii fluide și tehnologii avansate. Această generație a pus accent pe eficientizarea consumului și, în cadrul său, a fost introdus și primul model Tucson cu propulsie hibridă.

Generația 4 (2021-prezent) - a patra generație Tucson continuă tradiția design-ului futurist, cu grilă frontală spectaculoasă, cu iluminare LED. Această generație este disponibilă cu opțiuni de propulsie tradițională, variantă hibridă, dar poți opta și pentru versiune de Tucson full electric.Hyundai Tucson

Date tehnice - Tucson

Înainte de a prezenta în detaliu ceea ce oferă noile modele Hyundai Tucson, pe care le poți testa în cadrul unei sesiuni de test drive la HyundaiDibas.ro, iată care sunt cele mai importante caracteristici tehnice ale acestui model, existente pe cele mai noi variante de Tucson:

  • motoare variate - Hyundai Tucson oferă o gamă de opțiuni de motorizare, în vederea satisfacerii nevoilor clienților. Este vorba despre motoare pe benzină, Diesel, dar și versiuni hibrid. De asemenea, există și variante sportive N Line.

  • tehnologii avansate - Tucson este o mașină dotată cu tehnologie de ultimă generație, inclusiv ecran tip touchscreen de mari dimensiuni, care facilitează accesul la un sistem de infotainment performant. Acesta este disponibil cu Apple Car și Android Play. Mașina oferă și acces la sisteme avansate de asistență la conducere, cum ar fi frânarea automată în regim de urgență, asistență la menținerea benzii și Cruise Control adaptiv.

  • design revoluționar - ultima generație de Hyundai Tucson are un design cu adevărat spectaculos. Grila frontală iluminată și liniile aerodinamice impresionează de la prima vedere. La fel impresionează Tucson la interior, acolo unde găsești un spațiu foarte bine echipat, ergonomic și elegant, produs din materiale de calitate.

  • caroserie amplă - noul Tucson aduce la nivel de caroserie îmbunătățiri semnificative, comparativ cu generațiile anterioare. Mașina are ampatament întins și capotă alungită, iar consolele foarte scurte oferă și ele modelului personalitate specifică unui coupe.

  • tracțiune integrală - Tucson este o mașină adaptabilă foarte multor suprafețe de rulare. Asta datorită faptului că mașina este disponibilă și cu sistem de tracțiune integrală, care o face să facă față foarte bine în condiții dificile.

  • eficiență energetică - variantele hibrid și electrice se remarcă ușor prin eficiența energetică sporită pe care o oferă, contribuind la reducerea emisiilor de CO2 și la diminuarea costurilor de operare.

  • capacitate de remorcare - pentru un SUV crossover atât de compact, Hyundai Tucson are o excelentă capacitate de remorcare. Astfel, mașina este potrivită și pentru sarcini mai grele.

  • confort sporit - Tucson pune la dispoziția șoferului și pasagerilor un interior foarte spațios, cu locuri și spațiu destinat bagajelor suficiente pentru 5 persoane. Scaunele sunt confortabile, iar mașina este foarte bine izolată fonică, ceea ce garantează deplasări lungi foarte confortabile.

  • posibilități de personalizare - Tucson permite personalizare complexă, astfel încât potențialii posesori să poată alege dotări și accesorii adaptate nevoilor lor specifice.
Hyundai Tucson

Așadar, Hyundai Tucson are specificații care îl transformă într-un model de SUV extrem de versatil și adaptabil oricăror nevoi. Eficient energetic, performant și foarte atrăgător, el merită analizat mai în detaliu cu privire la dimensiuni, condiții de exploatare și, în primul rând, alternative de motorizare.

Hyundai Tucson - motorizări

Atunci când vine vorba despre motorizare, Hyundai Tucson este disponibilă în trei variante principale: Hyundai Tucson Hybrid, Hyundai Tucson 48V Mild Hybrid și Hyundai Tucson Plug-In Hybrid. Iată cum arată caracteristicile esențiale ale celor 3 opțiuni:

Model Hybrid Plug-in Hybrid 48V Mild Hybrid
Motor Benzină 1,6 litri T-GDI Benzină 1,6 litri T-GDI Benzină / Motorină 1,6 litri T-GDI
Putere 230 CP 265 CP 150 CP
Cuplu 350 Nm 350 Nm 350 Nm
Consum 5,6 - 5,7 l/100 km 1,4 l / 100 km 6,5 - 6,7 l / 100 km
Viteză maximă 193 km/h 191 km/h 189 km/h
Timp 0 - 100 km 7,9 secunde 8,2 secunde 10,6 secunde
Autonomie electrică 50 km 50 km 50 km


Așadar, atunci când vorbim despre Hyundai Tucson, specificațiile referitoare la motorizare sunt unele care impresionează. Performanțele garantate de acest crossover sunt unele care vor satisface chiar și cei mai pretențioși șoferi.

În continuare, poți descoperi alte detalii importante despre Hyundai Tucson, date tehnice referitoare la dimensiuni, avantajele și dezavantajele modelului, precum și condițiile în care este recomandată exploatarea acestuia.

Hyundai Tucson - dimensiuni, avantaje și dezavantaje, condiții de exploatare


Pentru orice șofer, performanțele oferite de motorul mașinii, tracțiunea și consumul sunt elemente foarte importante, atunci când dorește identificarea unui autoturism care să-i satisfacă nevoile. În același timp, contează foarte mult și alte detalii, precum dimensiunile mașinii, capacitatea portbagajului, respectiv capacitatea mașinii de a se adapta diverselor condiții de drum.

Hyundai Tucson - dimensiuni

La capitolul dimensiuni, Hyundai Tucson este un autoturism care s-a schimbat de-a lungul anilor, iar cea mai nouă generație propune caracteristici extrem de avantajoase. Iată cum arată situația dimensiunilor:

Ampatament 2670 mm
Lungime 4475 mm
Lățime 1850 mm
Înălțime 1656 mm
Greutate (masă proprie) 1600 kg
Gardă la sol 172 mm


Pe lângă dimensiunile generoase, Hyundai Tucson propune și un portbagaj cu capacitate totală de 513 litri. Prin comparație, portbagajul vechii generații avea o capacitate de doar 463 de litri. Vorbim, așadar, despre o creștere cu 50 de litri a capacității. Astfel, mașina se transformă într-un 4x4 ideal pentru orice vacanță lungă, în familie.Hyundai Tucson

Hyundai Tucson - avantaje

Dacă plănuiești să achiziționezi o mașină, iar dorința ta este aceea de a merge pe varianta unui crossover, cu siguranță Hyundai Tucson îți propune câteva avantaje care te vor face să îl iei în considerare. Iată care sunt cele mai importante beneficii care te vor atrage la acest model:

+ Design atractiv - Tucson impresionează imediat prin designul său elegant, modern, cu linii deosebit de fluide. Și grila frontală iluminată LED contribuie la crearea aspectului atrăgător care face ca mașina să se remarce imediat pe șosea;

+ Gamă variată de motoare - Hyundai pune la dispoziția clienților o gamă largă de opțiuni de motorizare pentru Tucson. Vorbim despre motoare pe benzină, diesel, precum și versiuni hibrid, care îți vor satisface nevoia de performanță și eficiență energetică. Poți contacta echipa Hyundai Dibas pentru a obține mai multe detalii despre caracteristicile fiecărei variante de motorizare;

+ Ecran mare - Tucson are sistem de infotainment cu ecran de 10,25 inchi, care oferă o experiență high-tech și propune o operare facilă;

+ Conectivitate - mașina dispune de porturi USB față/spate și are și sistem de încărcare wireless în consola centrală. Acesta facilitează încărcarea rapidă a smartphone-ului;

+ Sistem audio KRELL - mașina este echipată și cu sistem auto KRELL, cu difuzoare și subwoofer care generează o experiență audio deosebită;

+ Aplicație Bluelink - autovehiculul poate să fie controlat pentru deblocare și blocare de la distanță, prin intermediul aplicației Bluelink de la Hyundai. În aplicație pot fi găsite și informații despre nivelul de combustibil;

+ Spațiu interior generos - Tucson are un interior deosebit de spațios, cu locuri pentru cinci pasageri și cu portbagaj mare. Scaunele sunt deosebit de confortabile, iar tapițeria este produsă din materiale de calitate superioară;

+ Sisteme de asistență - Hyundai Tucson este o mașină dotată cu caracteristici de asistență la conducere, precum frânarea de urgență autonomă, asistență la păstrarea benzii și Cruise Control. Acestea sporesc securitatea la volan;

+ Eficiență energetică - în versiunile hibrid și electrice, Tucson se remarcă printr-o eficiență energetică sporită;

+ Caracter ecologic - Tucson nu generează emisii mari, fiind o mașină care face parte din clasa de emisii Euro 6D. Versiunea Mild Hybrid generează emisii de 148 g CO2/km, în versiunea automată. Varianta Plug-In Hybrid generează emisii de 31 g CO2/km.Dezavantaje Hyundai Tucson

La fel ca orice alt autoturism, și Hyundai Tucson prezintă anumite dezavantaje, însă acestea sunt eclipsate în mod clar de avantaje. Iată care sunt minusurile pe care trebuie să le iei, totuși, în considerare înainte de a achiziționa o astfel de mașină:

- Cost inițial mai mare - comparativ cu alte modele din acest segment, Hyundai Tucson poate avea un preț inițial mai mare. Pe de altă parte, pe termen lung, avantajele pot să compenseze acest cost;

- Autonomie redusă - comparativ cu autoturismele complet electrice, versiunile hibride ale Tucson nu oferă o autonomie a bateriei la fel de mare;

- Gestionarea spațiului de depozitare - chiar dacă are un portbagaj spațios, Hyundai Tucson poate să facă destul de dificil accesul șoferului la unele spații de depozitare.Condiții de exploatare optime pentru Hyundai Tucson

Grație dimensiunilor și puterii pe care le propune, Hyundai Tucson este o mașină care poate fi folosită într-o mulțime de contexte. SUV-ul crossover este potrivit pentru conducerea în oraș și pe distanțe medii, având design compact și fiind ușor de manevrat. În același timp, mașina este suficient de puternică pentru a face față și unor condiții mai dificile de drum, precum drumurile pietruite.

Pentru o exploatare eficientă, este important ca posesorul să respecte programul de întreținere pe care îl recomandă producătorul sud-coreean. Astfel, mașina va putea oferi mereu cel mai bun randament posibil. Totodată, Hyundai recomandă adoptarea unui stil de condus prudent, pentru protejarea componentelor interne și a anvelopelor mașinii. Din fericire, sistemele de control și avertizare te vor ajuta să fii mereu stabil pe șosele.

Nu în ultimul rând, producătorul recomandă să încarci bateria mașinii în mod frecvent și la un nivel corespunzător, pentru a putea să beneficiezi de autonomia maximă pe care o poate oferi Hyundai Tucson.Hyundai Tucson

Condiții de exploatare neconforme pentru Hyundai Tucson

Mașina produsă de Hyundai nu este ideală pentru conducerea pe terenuri foarte accidentate sau în condiții meteo extreme, deoarece ea nu este un vehicul off-road și poate să fie vulnerabilă la deteriorări. Pentru variantele hibrid sau electrice, este important ca fiecare călătorie lungă să fie bine planificată, pentru a evita descărcarea bateriei. În ultimă instanță, nu uita să te asiguri că nu pleci la drum cu Hyundai Tucson dacă observi martori aprinși în bord sau alte semnale că există nevoia unei vizite la service.În concluzie, Hyundai Tucson este un model cu design spectaculos și performanțe remarcabile. Autoturismul este un SUV 4x4 ideal pentru familii și nu numai, care se impune în fața condițiilor dificile de drum și a fenomenelor meteo extreme. El este proiectat special pentru a face față provocărilor, iar cu ajutorul HyundaiDibas.ro îl poți încerca în cadrul unei sesiuni de test drive. Tot noi te așteptăm și cu cele mai bune oferte de prețuri la Hyundai Tucson nou. Alege calitatea Hyundai și condu în siguranță, oricând ai nevoie!Surse foto: Unsplash.com