Reprezentanta HyundaiBlog Hyundai Kona - date tehnice, motorizări și alte specificații esențiale
Blog - Hyundai Kona - date tehnice, motorizări și alte specificații esențiale - hyundaidibas

Hyundai Kona - date tehnice, motorizări și alte specificații esențiale

Data publicarii: 17/11/2023
Ultima actualizare: 17/11/2023

Hyundai este un nume marcant al industriei auto, compania sud-coreeană fiind una cu o istorie impresionantă în acest domeniu. Recunoscută pentru gama sa extrem de variată de vehicule de calitate superioară, firma Hyundai a fost întotdeauna orientată către inovație și integrarea de tehnologii care să transforme mașinile în soluții cât mai eficiente și economice, în același timp. Apărută în 1967, la inițiativa lui Chung Ju-yung, compania a fost inițial un producător de piese auto, iar în 1968 a lansat primul model de mașină, în colaborare cu firma americană Ford: Cortina.

Odată cu trecerea timpului, Hyundai a evoluat tot mai mult și a început să lanseze modele de calitate, apreciate de către consumatorii din întreaga lume. În prezent, firma sud-coreeană este una dintre cele mai puternice din industrie, iar un model de seamă este SUV-ul compact Hyundai Kona. Acest model și-a primit numele după un district al insulei Hawaii, ceea ce i-a transmis întotdeauna un iz de libertate și de aventură. Modern și eficient, Hyundai Kona este un model pe care îl vom analiza în acest articol, în detaliu.

Hyundai Kona - date tehnice, istoric și motorizări actuale

Este important de știut că Hyundai nu fabrică, în prezent, doar autoturisme, însă mașinile sunt produsul simbolic pentru firma sud-coreeană. Evoluția accelerată a companiei a permis apariția foarte multor modele cu performanțe excelente și cu multe calități de ordin estetic. În ultimii ani, dintre multiplele modele Hyundai, dintre care putem aminti și Hyundai Santa Fe sau Hyundai Bayon, s-a remarcat în mod deosebit gama Kona.

Modelele Hyundai Kona pot fi testate și la reprezentanțele Hyundai Dibas, iar tot de la noi poți să și cumperi varianta preferată. În continuare, vei afla cele mai importante amănunte despre ceea ce poate deveni chiar mașina ta și modelul preferat de autoturism pe care l-ai condus vreodată!

Hyundai Kona

Istoria Hyundai Kona

Prima versiune de Hyundai Kona a fost lansată în anul 2017, iar mașina a impresionat de la bun început prin intermediul designului de excepție, unic prin personalitatea sa remarcabilă. Grila frontală cu design futuristic, farurile LED și liniile fluide ale caroseriei au făcut din Kona, încă de la prima sa versiune, o mașină pe care oricine o poate recunoaște pe șosele.

De-a lungul anilor, modelul a fost supus foarte multor actualizări, astfel încât să se ridice mereu cel puțin la nivelul standardelor de calitate de pe piața auto. Kona a fost dezvoltat în așa fel încât să poată fi cumpărat în variante multiple de motorizări, de la opțiuni cu combustibil convențional și până la variante electrice sau hibride. De altfel, varianta full electric a modelului, Hyundai Kona Electric, a fost cea mai importantă inovație la nivel de gamă, până acum.

Apariția versiunii full electrice nu a împiedicat Hyundai să producă în continuare și versiuni hibride sau pe bază de combustibil convențional. Producătorul sud-coreean a investit și în confort și siguranță. Modelelor Hyundai le-au fost în permanență aduse îmbunătățiri, precum sisteme de asistență la conducere, ecrane tactile și conectivitate pentru orice tip de dispozitiv mobil.

Impactul Hyundai Kona a fost unul care s-a resimțit de la apariția primului model, la nivel global. Autoturismul a contribuit la creșterea popularității vehiculelor electrice, demonstrând că acestea pot fi și accesibile din punct de vedere financiar, confortabile și eficiente.

Date tehnice - consumul pentru cele 3 variante de motorizări Hyundai Kona

Cel mai nou model de Hyundai Kona este Hyundai Kona 2, lansat în 2023 și este disponibil în mai multe variante de motorizări: Electric, Hibrid și Termic.

Hyundai Kona - consum și emisii

Hyundai Kona Electric

În cazul Hyundai Kona Electric, consumul de energie electrică este unul care poate fi măsurat cel mai ușor prin intermediul analizei autonomiei bateriei. La versiunea cu motor de 156 CP, vorbim despre o autonomie de 377 km, în vreme ce varianta de 217 CP are o autonomie de 454 - 514 CP. Consumul de energie electrică (Wh / km), în cazul variantei de 156 CP este de 146 Wh / km, iar la varianta de 217 CP are valoarea de 147 Wh / km.

Hyundai Kona

Autonomia urbană la Hyundai Kona electric, varianta cu motor de 156 CP este de 512 km, iar la versiunea de 217 CP se află în intervalul 578 - 683 km. În ceea ce privește emisiile de dioxid de carbon, acestea au valoarea zero, datorită lipsei de ardere a unor combustibili convenționali.

Hyundai Kona Hybrid

În cazul Hyundai Kona Hybrid, vorbim despre două variante: 1.6 GDi, 141 CP, 2 WD, Premium, respectiv 1.6 GDi, 141 CP, 2 WD, Luxury. Iată cum se prezintă situația consumului, în cazul ambelor versiuni:

1.6 GDi, 141 CP, 2 WD, Premium 1.6 GDi, 141 CP, 2 WD, Luxury
Consum fază joasă / emisii (litri / 100 km și g CO2/ km) 4,4 / 99 4,5 / 102
Consum fază medie 4,1 / 92 4,3 / 97
Consul fază înaltă 4,4 / 101 4,4 / 100
Consum fază extra înaltă 5,2 / 106 5,2 / 118
Consum combinat 4,7 / 106 4,7 / 107


Emisiile de CO2 au, deci, valori care încadrează atât Hyundai Kona Hybrid Premium, cât și Hyundai Kona Hybrid Luxury în clasa Euro 6d. Hyundai a testat și zgomotul la staționare și în mers al celor două variante. Valorile au fost de 77 și 68 dB (A) atât pentru varianta Premium, cât și pentru cea Luxury.Hyundai Kona

Hyundai Kona Termic

Varianta pe benzină a Hyundai Kona este disponibilă și ea în două variante: 1.0 l, T-GDi, 120 CP, 2 WD, Premium și 1.0 l, T-GDi, 120 CP, 7 DCT, 7 WD, Premium.

1.0 l, T-GDi, 120 CP, 2 WD, Premium 1.0 l, T-GDi, 120 CP, 7 DCT, 7 WD, Premium
Consum fază joasă / emisii (litri / 100 km și g CO2/ km) 7.2 / 163 7,2 / 163
Consum fază medie 5,6 / 127 5,7 / 130
Consul fază înaltă 4,9 / 112 5,1 / 115
Consum fază extra înaltă 6,1 / 139 6,6 / 149
Consum combinat 5,8 / 131 6 / 137


Și în cazul versiunii termice, emisiile de CO2 au valori care încadrează versiunea simplă Premium și pe cea 7 DCT în clasa Euro 6d. Testele de zgomot au relevat, în staționare și în mers, valori de 73 și 69 dB (A) pentru varianta simplă, respectiv 70 și 74 dB (A) pentru modelul 7 DCT.

Dimensiuni Hyundai Kona și alte specificații, avantaje și dezavantaje


Dimensiuni Hyundai Kona

Hyundai Kona este un autoturism care face parte din clasa SUV-urilor compacte, iar dimensiunile sale o transformă într-un autoturism potrivit pentru condiții variate de exploatare. Despre condițiile recomandate pentru utilizarea modelelor Kona vei afla mai multe în cele ce urmează. Momentan, iată care sunt dimensiunile generale ale noului Kona, cu mențiunea că unele pot să varieze în funcție de versiunea aleasă:

Ampatament 2600 mm
Lungime 4350 - 4385 mm
Lățime 1825 mm
Înălțime 1575 - 1590 mm
Greutate 1295 - 1525 kg


Hyundai Kona

Interior Hyundai Kona - alte specificații tehnice

Siguranță

Prin intermediul pachetului Hyundai SmartSense, conducătorul auto care folosește Hyundai Kona beneficiază de o mulțime de sisteme de asistență, care sporesc securitatea șoferului, precum și pe cea a pasagerilor. Este vorba despre:

  - sistem de asistență la menținerea benzii de rulare (LFA), care garantează corectarea direcției mașinii până la o viteză de 200 de km pe oră;

  - sistem de monitorizare a unghiului mort (BCA) - apelează la senzori radar, care sunt activi prin monitorizarea lateralelor din spatele mașinii. În cazul în care se detectează apropierea unui alt autoturism, se emite un semnal de alertă în retrovizoarele exterioare. Simultan, este în mod automat activată frâna.

  - pilotul automat inteligent, cu Start / Stop (SCC) - este un sistem care a fost actualizat pe noile modele de Kona, pentru a avea și funcție de Stop și Go.

  - sistem de asistență în caz de coliziune frontală (FCA) - Kona dispune și de radar și cameră frontale, iar prin sistemul FCA se activează automat frâna, dacă se detectează un autoturism sau pietoni în față, în vederea reducerii daunelor, în cazul în care coliziunea nu mai poate fi evitată.

  - sistem de atenționare a conducătorului (DAW) - stilul de condus este monitorizat, cu ajutorul acestui sistem, iar orice semn de oboseală sau deviație de la stilul obișnuit va genera emiterea de alerte.

  - sistem de alertă pentru ocuparea locurilor din spate (RSA) - sunt analizate locurile din spate, iar conducătorul auto este avertizat cu privire la ocuparea lor, la plecare.

Tehnologie

Și la capitolul tehnologiei, Hyundai Kona se înscrie în rândul mașinilor aliniate standardelor de calitate ale momentului. Mașina are în dotare tehnologii avansate, care încurajează un stil de viață activ Display-ul central, care prezintă compatibilitate atât cu Apple CarPlay, cât și cu Android Auto, are un ecran de 8 inchi.

Hyundai Kona

Mașina are și suport pentru încărcare cu standard Qi, adică permite încărcarea Wireless a telefoanelor mobile inteligente. Totodată, Kona are în dotare sistem E-Call, care se poate activa manual sau automat. Astfel, se poate emite un apel de urgență, dacă se produce un accident în urma căruia s-a declanșat cel puțin un airbag.

Funcționalitate

Confortul este deosebit de important, în cazul mașinilor precum Hyundai Kona, iar producătorul sud-coreean a investit în mod continuu în implementarea de tehnologii și funcții care să aibă drept consecință sporirea gradului de confort resimțit de către șofer și pasagerii Kona.

Cu noua generație de Kona, pasagerii din față pot beneficia de confort sporit, datorită scaunelor încălzite. Și locurile din spate au un beneficiu semnificativ nou, respectiv priza USB, prin care își pot încărca device-urile mobile. În zona inferioară a consolei, Hyundai Kona este dotat și cu lumini ambientale care creează o senzație premium.

Date tehnice Hyundai Kona - avantaje, dezavantaje, condiții de exploatare

Hyundai Kona este un autoturism din clasa SUV-urilor compacte. Design-ul său este unul special, iar caroseria deosebit de atractivă. Foarte robust, Kona este o mașină capabilă să se adapteze și spațiilor strâmte din interiorul aglomerației urbane, însă are un interior generos.

Totodată, mașina propusă de firma sud-coreeană are portbagaj deosebit de spațios. Dacă bancheta din spate este rabatată, volumul portbagajului este unul impresionant, de 723 de litri. Acesta are sistem de deschidere electrică.

Condiții recomandate de exploatare Hyundai Kona

 • Condiții urbane - mașina este excelentă pentru condusul în oraș, datorită dimensiunilor compacte și a manevrabilității excelente prin traficul aglomerat. Totodată, ea poate fi parcată în spații strâmte.

 • Drumuri de munte și deal - unele modele Hyundai Kona au tracțiune integrală, astfel că ele se pot descurca excelent în condiții de drum accidentat, precum șoselele din munți sau drumurile de pe dealuri. Kona este un garant al stabilității și aderenței.

 • Autostradă - performanțele Kona sunt solide, ceea ce garantează confortul la vitezele mari de pe autostrăzi. Cabina este bine izolată, iar sistemele de asistență permit o experiență sigură de șofat și pe distanțe lungi. Modelul electric are o viteză maximă de 155 km/h, modelul hibrid atinge maximum 165 km/h, iar varianta pe benzină are viteza maximă de 180 km/h.

 • Climă variată - Kona are sisteme de climatizare și încălzire care garantează exploatarea în condiții bune atât vara, cât și iarna.

 • Pentru familii - Hyundai Kona oferă spațiu suficient pentru bagaje și pasageri, fiind o mașină excelentă pentru familie, mai ales datorită sistemelor de siguranță din dotare.
Hyundai Kona

Condiții nerecomandate de exploatare a Hyundai Kona

Deși este un SUV deosebit de versatil și potrivit în multe circumstanțe, Kona nu este recomandat în anumite circumstanțe, precum:

 • Off-Road extrem - Kona este conceput pentru a fi condus pe drumuri asfaltate sau pe suprafețe ușor accidentate. Nu este un autoturism off-road, precum SUV-urile specializate în terenurile accidentate.

 • Cărarea greutăților mari - Kona nu are capacitatea de a remorca rulote sau remorci grele.

 • Condus pe gheață sau în condiții de iarnă extremă - Kona nu este proiectat pentru a face față foarte bine drumurilor acoperite de gheață foarte alunecoasă.

Dezavantaje Hyundai Kona

− Capacitate redusă de remorcare

− Zgomot crescut la viteze ridicate

Avantaje Hyundai Kona

+ Design spectaculos, modern, care se remarcă în trafic

+ Varietate de motorizări

+ Confort interior

+ Sisteme avansate de siguranțăHyundai Kona

În concluzie, noul Hyundai Kona pe care îl poți testa și achiziționa cu ajutorul Hyundai Dibas reprezintă un autoturism din clasa SUV-urilor compacte, pe care merită să îl încerci! Conceput special pentru a asigura cele mai bune condiții de siguranță și confort, Kona este disponibil în variantă electrică, hibrid sau pe benzină, astfel că poți alege cea mai bună soluție pentru nevoile și preferințele tale. Mașina este una potrivită inclusiv pentru familii, așa că merită să o verifici și tu în cadrul unei sesiuni de test drive!Surse foto: Unsplash.com