Reprezentanta HyundaiBlog Hyundai Elantra - date tehnice, consum și alte informații importante pentru șoferi
Blog - Hyundai Elantra - date tehnice, consum și alte informații importante pentru șoferi - hyundaidibas

Hyundai Elantra - date tehnice, consum și alte informații importante pentru șoferi

Data publicarii: 07/12/2023
Ultima actualizare: 07/12/2023

Elantra este unul dintre cele mai populare și performante modele Hyundai. Compania de origine sud-coreeană continuă să investească în dezvoltarea unui model cu o bogată tradiție pe piața auto. Astfel, cei care doresc să conducă un Hyundai Elantra au posibilitatea să descopere chiar și în prezent o mașină adaptată celor mai recente standarde de calitate.

Impresionantă din punct de vedere estetic, dar și în ceea ce privește dimensiunile, performanța și consumul, Hyundai Elantra este o mașină pe care trebuie să o cunoști foarte bine, înainte de a decide să o cumperi. Din acest motiv, pe parcursul acestui articol vei putea să afli care sunt cele mai importante particularități ale sale.

Pornind de la istoricul Hyundai Elantra, specificațiile tehnice ale mașinii și ajungând la cele mai bune condiții de exploatare pentru acest model, în articolul de față vei găsi toate informațiile esențiale de care ai nevoie, pentru a putea decide dacă este o mașină care să se potrivească nevoilor și gusturilor tale.

Hyundai Elantra - date tehnice, dimensiuni și motorizări

Unul dintre cele mai populare modele Hyundai, Elantra a devenit încă de la începuturile existenței sale un nume recunoscut în lumea automobilelor. Mașina garantează un echilibru perfect între design modern, performanțe solide și tehnologii avansate. De-a lungul timpului, Elantra a evoluat în mod remarcabil și s-a adaptat mereu cerințelor noi de la nivelul pieței auto.

Hyundai Elantra - scurt istoric

Istoria Hyundai Elantra a început în anul 1990, atunci când mașina a fost lansată ca un sedan deosebit de compact. Design-ul său atrăgător, dar și dotările aflate la un nivel superior mediei acelei perioade a transformat Elantra într-o mașină populară în rândul șoferilor din întreaga lume. Un amănunt care a atras foarte multe laude la adresa mașinii a fost reprezentat de orientarea către eficientizarea consumului.

Celebră pentru interesul acordat producerii de mașini cât mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, Hyundai s-a bucurat de o consolidare a reputației sale, prin intermediul Elantra. Totodată, mașina a impresionat și prin fiabilitatea primelor sale versiuni. În timp, modelul a fost adaptat din punct de vedere al design-ului la tendințele actuale din industria auto. Astfel, au existat mai multe generații.

Fiecare dintre acestea a venit cu îmbunătățiri semnificative, de la evoluția design-ului exterior către variante aerodinamice, la tehnologii avansate de siguranță și eficiență de consum tot mai ridicată. Dacă există, însă, o caracteristică estetică rămasă ca un adevărat simbol al Elantra, aceasta constă în grila frontală hexagonală, deosebit de elegantă.


Hyundai Elantra

Până în anul 2020, apăruseră șase generații de Elantra, iar în anul menționat a fost lansată și cea de-a șaptea generație. Aceasta a propus un design interior futurist, cu tehnologii de siguranță de ultimă generație, precum și un exterior cu aceleași linii aerodinamice, completate de lumini LED.

Pe parcursul evoluției sale, Elantra a venit și cu tehnologii avansate la interior, precum ecran tactil de dimensiuni mari, sistem de infotainment avansat și opțiuni complexe de conectivitate. Acestea au rolul de a transforma experiența condusului într-una captivantă, confortabilă și sigură. Siguranța este îmbunătățită și cu ajutorul sistemelor de asistență, precum frânarea de urgență autonomă sau asistența la menținerea benzii.

Hyundai Elantra este, în prezent, rezultatul unor investiții în inovație făcute de producătorul sud-coreean pe o perioadă de peste 30 de ani. În continuare, poți afla informațiile esențiale despre dimensiunile Hyundai Elantra, opțiunile de motorizare, consum și alte aspecte definitorii.

Hyundai Elantra - dimensiuni, mase și capacități

Atunci când vine vorba despre dimensiuni, Hyundai Elantra este un sedan compact, care impresionează prin aspectul său, lucru la care contribuie jantele din aliaj, grila frontală specifică, dar și dimensiunile mașinii. Unele caracteristici variază, în funcție de tipul de motorizare.

Model Highway, 1,6 l, 123 CP Highway, CVT, 1,6 l, 123 CP Exclusive, CVT, 1,6 l, 123 CP
Lungime 471 cm 471 cm 471 cm
Lățime 182,5 cm 182,5 cm 182,5 cm
Înălțime 143 cm 143 cm 143 cm
Greutate 1265 g 1285 g 1285 g
Capacitate portbagaj 474 l 474 l 474 l
Capacitate rezervor 47 l 47 l 47 l
Masa maximă autorizată 1720 kg 1750 kg 1750 kg
Zgomot în staționare/mers 84,1/70 dB (A) 86,6/69 dB (A) 86,6/69 dB (A)


Hyundai Elantra - motorizări

Modelele pe care le poți testa în cadrul unei sesiuni de test drive prin intermediul HyundaiDibas.ro, sunt disponibile în trei variante principale de motorizare Hyundai Elantra, toate pe benzină. În continuare, poți să descoperi cele mai importante caracteristici tehnice ale fiecărei opțiuni pe care o poți achiziționa.

Caracteristici Highway, 1,6 l, 123 CP Highway, CVT, 1,6 l, 123 CP Exclusive, CVT, 1,6 l, 123 CP
Putere CP / rpm 123 / 6300 123 / 6300 123 / 6300
Combustibil benzină benzină benzină
Capacitate cilindrică 1598 cc 1598 cc 1598 cc
Accelerație 0-100 km / h 10,6 s 10,7 s 10,7 s
Viteză maximă 200 km / h 195 km / h 195 km / h
Cuplu maxim Nm / rpm 153 / 4500 153 / 4500 153 / 4500


Hyundai Elantra - specificații tehnice de siguranță

Hyundai Elantra este un autoturism care dispune de o mulțime de sisteme de siguranță pentru șoferi și pasageri. Mașina are în dotare sistem BCA de monitorizare a unghiului mort, sisteme ABS și EBD, sistem de asistență la schimbarea benzii, sisteme de asistență pentru evitarea coliziunii în intersecții, airbag-uri pentru șofer, airbag-uri pentru pasageri, airbag-uri laterale, senzori de parcare față-spate, precum și prindere ISOFIX, ideală pentru cei care au nevoie să utilizeze scaun auto pentru copii.

În 2021, Hyundai Elantra a fost supusă testelor de siguranță dezvoltate de IIHS (Institutul pentru Siguranța pe Drumuri). Organizația independentă din Statele Unite ale Americii a oferit calificative care vor încuraja persoanele interesate să se orienteze către Hyundai Elantra. Autoturismul a primit calificativul Good (Bun) la următoarele teste: test de impact frontal moderat, test de impact frontal ușor, test de impact lateral, puterea plafonului și rezistența suporturilor pentru cap și a scaunelor.

Elantra - date tehnice referitoare la confort și conectivitate

Modelul Elantra are dotări interioare impresionante, fiind o mașină spațioasă și foarte confortabilă. De altfel, pe lângă eficiența consumului de carburant, producătorul sud-coreean a urmărit mereu să ducă mașinile din această gamă și într-o zonă de dezvoltare care să garanteze un nivel cât mai ridicat de confort al șoferului și pasagerilor.

La interior, Hyundai Elantra vine cu suficient spațiu pentru șofer și pasageri, element specific sedanurilor. Deși este un sedan compact, Elantra vine cu foarte mult loc. Totul într-un mediu care creează senzația de lux și de modern. Volanul este multi-funcțional și prezintă linii fluide, care par a “copia“ aspectul exterior al mașinii. Scaunele sunt și ele confortabile și se reglează cu ușurință.


Hyundai Elantra

Dashboard-ul prezintă un aspect impresionant, iar butoanele mari îl fac să fie intuitiv și simplu de utilizat. Sistemul dispune de conectivitate wireless prin Apple CarPlay și Android Auto, iar ecranul tactil standard are dimensiunea de 8 inch. Altă dotare absolut remarcabilă este sistemul de asistență eCall, adică un buton care facilitează apelarea numărului de urgență, în cazul situațiilor critice.

Elantra are și multe alte funcții extrem de interesante, pe care merită să le descoperi pe cont propriu. Nu degeaba ea este considerată una dintre cele mai interesante mașini de familie. Evident, pe lângă aspectele referitoare la design și motorizare, toți șoferii vor fi interesați și de cum se prezintă modelul în materie de consum și emisii. În continuare, poți afla aceste detalii, precum și cele mai importante informații despre condițiile recomandate de exploatare a Hyundai Elantra.

Hyundai Elantra - consum, avantaje și dezavantaje, condiții de exploatare


Hyundai Elantra - consum și emisii

Așa cum ai aflat în startul acestui articol, Hyundai este unul dintre cei mai apreciați producători de autoturisme, atunci când vine vorba despre interesul acordat caracterului economic al modelelor pe care le produce. La fel ca Santa Fe sau Kona, modele cu tradiție în universul Hyundai, și Elantra propune beneficii importante șoferilor, în materie de consum și emisii.


Hyundai Elantra

Model Highway, 1,6 l, 123 CP Highway, CVT, 1,6 l, 123 CP Exclusive, CVT, 1,6 l, 123 CP
Consum mediu WLTP fază extra-înaltă 6,2/139 6,0/135 6,3/142
Consum mediu WLTP fază înaltă 5,5/123 4,9/111 5,2/117
Consum mediu WLTP fază medie 6,3/141 5,6/127 5,9/134
Consum mediu WLTP fază joasă 9,0/204 8,5/193 8,8/200
Consum oficial WLTP combinat 6,3/143 6,0/135 6,3/142
Nivel de poluare Euro 6D Euro 6D Euro 6D


Avantaje ale Hyundai Elantra

Dacă Hyundai Elantra este o mașină care te atrage, dar nu știi sigur în ce măsură ți s-ar potrivi, o idee foarte bună este aceea de a analiza avantajele și dezavantajele pe care le oferă acest sedan compact. Beneficiile sunt unele incontestabile și sunt sugerate și de popularitatea mare a modelului. Iată care sunt principalele avantaje ale acestui automobil:

+ Design atractiv - unul dintre cele mai mari plusuri ale Hyundai Elantra constă în design-ul său unic și deosebit de atractiv. Liniile fluide, conturul aerodinamic și toate detaliile, inclusiv jantele din aliaj, transformă mașina într-o prezență plăcută în garaj și pe șosea.

+ Eficiența energetică - modelele Hyundai Elantra sunt concepute încă de la începutul istoriei acestei serii special pentru a fi eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil. Motoarele moderne, precum și tehnologiile speciale de gestionare a combustibilului transformă Elantra într-o alegere ideală pentru cei care vor să-și conducă ieftin mașina.

+ Tehnologii avansate - sud-coreenii de la Hyundai au investit semnificative în integrarea celor mai avansate tehnologii la nivelul Elantra. Sistemele de asistență la șofat, ecranul tactil mare, conectivitatea extinsă, precum și funcțiile precum eCall fac ca acest model să fie unul deosebit de ofertant, din punct de vedere tehnologic.

Hyundai Elantra

+ Raportul calitate/preț - Elantra oferă un excelent raport calitate/preț. COmparativ cu alte sedanuri compacte, mașina furnizează caracteristici și tehnologii de ultimă generație, în număr mare, la un preț foarte convenabil.


Dezavantaje ale Hyundai Elantra

În mod cert, nu există mașină fără cusur. Nici Hyundai Elantra nu face excepție, fiind un model care prezintă și anumite minusuri pe care trebuie să le cunoști. Iată care sunt dezavantajele acestui model:

- Performanțele motorului - în ciuda eficienței din punct de vedere al consumului, pentru șoferii care vor să conducă în stil sportiv sau dinamic, ar putea fi insuficient ceea ce poate oferi motorul Elantra.

- Materialele folosite la interior - chiar dacă există senzația de modern și lux la nivel de dashboard, unele materiale din interior pot să pară mai plasticoase decât cele folosite în cazul altor modele din aceeași clasă.

- Este scundă în spate - un alt dezavantaj este faptul că pentru pasagerii din spate, mașina ar putea fi destul de joasă. Astfel, persoanele înalte ar putea avea probleme de confort și postură.


Date tehnice Elantra - recomandări de exploatare

Performanțele oferite de Hyundai Elantra pot fi maximizate, dacă sunt respectate o serie de recomandări de exploatare. Cele mai importante constau în:

  • Condiții de conducere urbane - datorită eficienței la nivelul consumului de carburant, Elantra este mașina perfectă pentru conducere urbană. Acest tip de mediu permite exploatarea eficientă și maximizează beneficiile economice ale modelului.

  • Hyundai Elantra

  • Condiții meteo moderate - mașina este concepută pentru a face față condițiilor meteorologice moderate. Se recomandă evitarea condițiilor extreme, deoarece acestea pot afecta durabilitatea componentelor cheie. Totodată, este important ca mașina să fie echipată cu pneuri potrivite, adaptate sezonului în care este folosită.

  • Efectuarea service-ului în mod regulat - pentru a menține performanțele și fiabilitatea mașinii, un program de service regulat este esențial. Se recomandă schimbarea uleiului, verificarea frânelor și alte lucrări de întreținere, efectuate conform indicațiilor producătorului.


Condiții nerecomandate de exploatare

Este recomandat să se evite anumite obiceiuri în exploatarea Hyundai Elantra, precum:

  • Folosirea în condiții off-road - înălțimea redusă la sol și caracterul predominant urban al mașinii transformă Elantra într-un model deloc potrivit pentru condiții off-road. Expunerea la teren accidentat poate să cauzeze daune ale suspensiei și ale altor componente.

  • Stil agresiv de conducere - se recomandă evitarea unui stil de condus bazat pe frâne intense, accelerări bruște și viraje luate din scurt. Acestea pot să afecteze sistemele de propulsie și frânare.

  • Amânarea service-ului - amânarea întreținerii mașinii poate să conducă la probleme mari de performanță și poate afecta garanția vehiculului.


În concluzie, Hyundai Elantra pune la dispoziția șoferilor o mulțime de avantaje importante. Este o mașină ideală pentru mediul urban și potrivită utilizării de către familii. Oferă un consum excelent, este ofertantă și din punct de vedere al tehnologiilor și conectivității, iar la HyundaiDibas.ro o poți încerca programându-te pentru o sesiune de test drive!Surse foto: Unsplash.com, Pexels.com