Reprezentanta HyundaiBlog Cea mai bună mașină de oraș
Blog - Cea mai bună mașină de oraș - hyundaidibas

Cea mai bună mașină de oraș

Data publicarii: 03/07/2023
Ultima actualizare: 03/07/2023

Autoturismul este extrem de important pentru civilizația modernă, reușind cu succes să ofere oamenilor posibilitatea de a se deplasa rapid și ușor dintr-un loc în altul, fie în interes de serviciu, fie în interes personal. Pe piață există o varietate largă de modele de automobile, așa că înainte de a face o alegere potrivită trebuie să se cunoască în amănunt acest aspect. Astfel, se pot alege crossovere sau SUV-uri, mașini cu motorizări hibride sau electrice, automobile sedan sau coupe etc. Clasificarea auto ajută la economisirea timpului și la descoperirea ușoară a modelului dorit.

Unul dintre cele mai populare automobile este cel potrivit pentru oraș, numit și mașină urbană, proiectat special pentru deplasările aici. Mulți orășeni aleg acest tip de mașină pentru că se potrivește excelent în spații mici, este simplu de manevrat și de condus în traficul dens al mediului urban, oferind economie de combustibil.

În continuare, vei descoperi un top al celor mai bune mașini de oraș și vei afla cum să alegi o mașină potrivită necesităților personale, care este marca recomandată și multe recomandări cu privire la folosirea și întreținerea acestui automobil.

Cea mai bună mașină de oraș - TOP 3


Mașina de oraș este un automobil ideal pentru deplasările în oraș, ușor, simplu și foarte plăcut de condus. Alte avantaje ale acestui autovehicul cu personalitate distinctă sunt designul funcțional, eficiența din punct de vedere al consumului de combustibil, existența tehnologiilor moderne de siguranță. Pentru o alegere corectă a mașinii de oraș se poate consulta topul de mai jos:

Cea mai bună mașină de oraș - hyundaidibas.ro - 1 Cea mai bună mașină de oraș - hyundaidibas.ro - 2 Cea mai bună mașină de oraș - hyundaidibas.ro - 3
Produs Hyundai Bayon Hyundai i20 Hyundai Kona electric
Caracteristici Este un mild hibrid cu baterie de 48V
Mașina are habitaclu confortabil, transmisie manuală inteligentă și diferite dotări
Are grilă frontală amplă, lumini DRL, bandă de admisie a aerului
Portbagajul are o capacitate de 411 litri
Mașina are lungimea de 4.180 mm, lățimea de 1.775 mm și înălțimea de 1.490 mm
Spațiul pentru picioare în față este de 1072mm, iar în spate de 882 mm
Sistemul audio are ecran de 8 inchi și este compatibil cu funcțiile Android Auto și Apple Car Play, disponibile wireless
Are transmisie manuală inteligentă (iMT)
Noul model Hyundai i20 are două propulsoare și trei tipuri de transmisie
Are grilă frontală de tip cascadă
Oferă două ecrane de 10,25 inchi, respectiv de 8 inchi, încorporate în planșa de bord
Volumul portbagajului este de 351 litri
Motorizarea 1,0 T-GDi, 100 CP are sistem mild hybrid 48 V, care poate fi asociat cutiei de viteze cu dublu ambreiaj și 7 trepte (7DCT) sau cutiei de viteze manuală inteligentă, cu 6 trepte (iMT)
Are sistem de asistență la schimbarea căii de rulare, sistem de avertizare la deplasarea autovehiculului din față, sistem de recunoaștere a indicatoarelor rutiere de viteză
Mașina are un design deosebit, cu faruri cu forma alungita, care integrează tehnologia MFR și se prelungesc spre bandourile aripilor frontale
Are jante de 17 inchi
Sistemul AVN include Bluelink, serviciile Hyundai LIVE, Apple CarPlay și Android Auto
Are ecran central de 10,25 inchi, care încorporează navigația
Are două variante de propulsoare (cea de 64 kWh - 204 CP, viteza maximă de 167 km/ h - oferă o autonomie de 484 de kilometri și cea de 39,2 kwh - 136 CP, viteza maximă de 155 km/ h – oferă o autonomie de 305 kilometri)
Are cuplu de 395 Nm
PRO Se remarcă prin exterior compact, interior spațios și prin elemente de siguranță
Este proiectat pentru a oferi eficiență ridicată a combustibilului
Are suficient spațiu pentru pasageri și depozitare în portbagaj
Are o serie de sisteme de siguranță și asistență
Oferă o arhitectură distinctivă
Poluează puțin, este economic și silențios
Asigură acces și manevrabilitate optime datorită formei compacte și vizibilității excelente
Beneficiază de cinci ani garanție fără limită de kilometri
Are înfățișare expresivă, caracteristici de siguranță, interior spațios
Are sistem de iluminare deosebit și comenzi pe volan
Reduce consumul și emisiile de dioxid de carbon
Are transmisie manuală inteligentă
Detectează autovehicule și pietoni
Adaptează automat viteza
cu ajutorul pilotului automat inteligent de recunoaștere a indicatoarelor rutiere de viteză
Bateria poate fi încărcată oricând la o stație de realimentare sau la o priză domestică
Sistemul de climatizare și încălzirea volanului se pot face prin comandă vocală
Mașina are un aspect progresist, mai elegant și mai rafinat
Are emisii zero în timpul funcționării, reducând impactul asupra mediului
Are interior confortabil, dotat cu tehnologie avansată
Are motor electric puternic, cu accelerație rapidă și experiență de condus plăcută
Contra Vizibilitatea poate fi limitată în anumite unghiuri Spațiul interior din spate este limitat Deși autonomia este semnificativ îmbunătățită, aceasta poate fi limitată în comparație cu un vehicul cu motorizare convențională
Vezi AICI pret Vezi AICI pret Vezi AICI pret

Cum se va alege cea mai bună mașină de oraș


Din categoria mașini de oraș fac parte o mulțime de automobile mici, avantajele lor fiind numeroase. De regulă, acestea sunt achiziționate la prețuri mult mai accesibile, consumă puțin și sunt adaptate la viața urbană. Pentru a face o alegere potrivită, însă, este vital să se ia în considerare o serie de criterii importante, cum ar fi modul în care se va folosi automobilul, dacă este vorba despre o mașină nouă sau una second-hand, care sunt elementele de siguranță și confort pe care le deține, caracteristicile tehnice principale, dotările și tehnologia etc.

Dimensiunile și manevrabilitatea

O mașină de oraș trebuie neapărat să aibă dimensiuni potrivite, chiar reduse, pentru că va fi nevoie de manevrarea ei în spații foarte înguste în oraș. Unii conducători auto apreciază mai ales faptul că o astfel de mașină poate fi mai lesne parcată decât una de dimensiuni mari și că se adaptează cu ușurință la aglomerația urbană, indiferent de tipul de trafic. Câteva modelele de mașini Hyundai răspund cu siguranță dorințelor românilor de la oraș.

Economia de combustibil

Mașinile de oraș sunt mai economice. Alegerile cele mai eficiente sunt cele cu motorizare hibridă sau electrică. Consumul este mult redus și cheltuielile la fel. De asemenea, nu pot fi uitate nici motoarele cu capacitate cilindrică mică, ce consumă mai puțin. Taxele pentru acestea sunt mai mici.

Siguranță și confort

În ce privește mașina de oraș se cunoaște faptul că dimensiunile ei sunt mult mai reduse, ceea ce poate aduce un disconfort proprietarilor din cauza spațiului mai redus din interior sau din portbagaj, acolo unde sunt depozitate bagajele. Este important ca înainte de a alege automobilul să se aibă în vedere acest criteriu, astfel încât proprietarul să se asigure că mașina va face față cu succes necesităților cotidiene.

Automobilul de oraș trebuie să fie dotat și cu diferite tipuri de sisteme de siguranță, cum ar fi asistență la sistemul de frânare de urgență, asistență la menținerea benzii de rulare, avertizare de coliziune frontală, monitorizare a unghiului mort etc. În plus, pot fi evidențiate și sistemele avansate de asistentă la conducere (controlul adaptiv al vitezei de croazieră, asistență la parcare).

Tehnologie și conectivitate

Fiecare șofer dorește să aibă o experiență la volan extrem de plăcută, mai ales că va pierde destul de mult timp în mașină în fiecare zi. Astfel, acesta trebuie să opteze pentru un sistem ce permite conectarea mașinii la dispozitive externe cu ajutorul Bluetooth, Android Auto, Apple CarPlay etc. Nu trebuie uitat nici sistemul de navigație GPS integrat în mașină, de folos la orientarea în trafic, ce oferă cele mai bune rute.

Unele autoturisme moderne au posibilitatea de a primi actualizări software prin conexiunea la internet. Cu ajutorul acestora vor fi permanent la curent cu noutățile în domeniul tehnologiei, îmbunătățindu-și performanța.

Prețul

O mașină de oraș este mult mai accesibilă din punct de vedere al investiției comparativ cu alte clase auto. Acest lucru se datorează dimensiunilor reduse (costuri mici de producție și materiale mai puține), tehnologiei mai simple și mai puțin avansate față de cea a mașinilor de lux, cu performanțe sporite, motoarelor cu consum redus cu care sunt dotate, costurilor de întreținere mult mai mici.

Hyundai - Marca pentru mașini de oraș de top recomandată de HyundaiDibas.ro


Una dintre mărcile recomandate de magazinul HyundaiDibas.ro este Hyundai. Firma a fost înființată în anul 1967, de către Chung Ju-yung și în prezent este considerată a fi cel mai mare producător de mașini din Coreea de Sud. Compania are sediul la Seul și este considerată a fi a patra din lume. Numele mărcii provine din limba coreeană și înseamnă modernitate. Logo-ul Hyundai este unul simplu și interesant (litera H în interiorul unui oval) și reprezintă, de fapt, doi oameni care își strâng mâna.

Firma are 27 de fabrici și 10 locații de producție în întreaga lume, amplasate pe patru continente. O piață de vânzare foarte largă a autoturismelor Hyundai este reprezentată, însă, de continentul european. Hyundai produce o gama bogată de automobile pentru pasageri, SUV, mașini electrice sau hibride, vehicule utilitare sau comerciale, dar și autoturisme de lux.

Produsele sale se remarcă prin calitate și fiabilitate, durabilitate și performanțe pe timp îndelungat. Astfel, se pot regăsi în portofoliu o mulțime de modele de mașini Hyundai de ultimă generație, la prețuri avantajoase, printre acestea remarcându-se modelele Bayon, Hyundai Elantra, Hyundai i10, Hyundai i30, Hyundai i30 Wagon, Kona, Kona electric, Hyundai Santa Fe etc.

Recomandări cu privire la folosirea și întreținerea celei mai bune mașini de oraș


Majoritatea oamenilor preferă mașina de oraș, pentru că este simplu de manevrat, are dimensiuni mici și este ușor de întreținut. Durabilitatea ei se datorează folosirii adecvate și întreținerii în conformitate cu recomandările producătorului. Revizia nu trebuie uitată, ci trebuie efectuată periodic. Acesta va presupune schimbul de ulei și de filtre, verificarea și înlocuirea pieselor deteriorate, verificarea componentelor cheie ale mașinii. Respectarea recomandărilor va fi garanția folosirii mașinii pentru o perioadă îndelungată.

Câteva sfaturi sunt importante în acest sens:

  • conducerea preventivă este cea mai bună metodă pentru a evita uzarea prematură a componentelor mașinii;
  • trebuie să se evite supraîncărcarea, deoarece acest lucru ar putea să ducă la afectarea performanțelor vehiculului sau la reducerea duratei de viață a sistemului de frânare, de exemplu;
  • schimbul de ulei se face la intervale diferite, în funcție de modelul de mașină deținut etc.;
  • înlocuirea anvelopelor uzate trebuie să se facă obligatoriu pentru că ar pune în pericol siguranța participanților la trafic și ar putea duce la accidente nedorite, de altfel;
  • dacă mașina nu merge perfect în linie dreaptă, atunci când se lasă volanul din mâini, este semn că trebuie să se verifice geometria roților.

Curățarea mașinii trebuie efectuată ori de câte ori este nevoie, atât la interior, cât și la exterior. Se va spăla caroseria, se va aspira și curăța tapițeria, se vor șterge părțile componente din plastic.

În concluzie, o mașină de oraș este ideală pentru locuitorii din mediul urban care au nevoie de un autoturism de dimensiuni mici, cu un consum redus, pe care să-l poată manevra ușor și rapid în traficul intens. Autoturismele Hyundai satisfac toate dorințele românilor care vor să se bucure de avantajele unei astfel de mașini.

Surse foto: hyundaidibas.ro, unsplash.com

Întrebări și răspunsuri cu privire la cea mai bună mașină de oraș

Care sunt avantajele celor mai bune mașini de oraș?
Printre avantajele celor mai bune mașini de oraș se numără: designul funcțional, eficiența din punct de vedere al consumului de combustibil, existența tehnologiilor moderne de siguranță, manevrabilitatea rapidă și ușoară în traficul intens.

Care sunt cele mai eficiente mașini de oraș?
Printre cele mai eficiente sunt câteva dintre modelele de mașini Hyundai, ce se remarcă prin caracteristici tehnice de top: Hyundai Kona, Hyundai i20 sau Hyundai Bayon.

Cum alegi cea mai bună mașină de oraș?
Alegerea celei mai bune mașini de oraș trebuie să se facă în funcție de economie de combustibil, siguranță, confort, manevrabilitate, tehnologie, conectivitate, brand, preț etc.

Cum se întreține cea mai bună mașină de oraș?
Cea mai bună mașină de oraș se întreține conform recomandărilor producătorului, realizându-se reviziile la timp.

Ce nivel de confort și spațiu interior oferă o mașină de oraș de top?
Acest nivel poate să varieze în funcție de model. Spațiul este mai limitat comparativ cu mașinile mari. Cu toate acestea, producătorii încearcă să optimizeze acest spațiu și unii chiar reușesc.